Zamatovo jemný polievkový krém s chrumkavou slaninou navrchu – recept, ktorému neodoláte.
Ingrediencie
- 100 g anglickej slaniny
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1-2 lyžičky chilli vločiek
- 500 g zelenej špargle
- 1 l kuracieho vývaru
- soľ
- korenie
- 4 lyžice kyslej smotany
Postup
- Vo väčšom hrnci rozpáľte trochu oleja a vložte na kocky nakrájanú slaninu. Opekajte do chrumkava, približne 6-8 minút.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte najemno, zo špargle odstráňte zdrevnatelé konce, odkrojte špičky (tie uchovajte na neskôr) a stonky pokrájajte na centimnetrové kúsky.
- Vyberte slaninu z hrnca, dajte bokom a vložte špičky špargle a 2 minúty orestujte.
- Špičky vyberte a do hrnca vložte cibuľu, cesnak, špargľu a čili vločky, premiešavajte a opekajte 5 minút.
- Zalejte kuracím vývarom, priveďte do varu a varte 15 minút.
- Odstavte zo sporáka a rozmixujte do hladka.
- Vráťte späť na sporák, ochuťte soľou a korením a prehrejte.
- Polievku zo špargle podávajte ozdobenou lyžicou kyslej smotany, pár opečenými špičkami a posypanou restovanou slaninou.