Polievka zo špargle so slaninou

Polievka zo špargle so slaninou

Zamatovo jemný polievkový krém s chrumkavou slaninou navrchu – recept, ktorému neodoláte.

Ingrediencie

  • 100 g anglickej slaniny
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 lyžičky chilli vločiek
  • 500 g zelenej špargle
  • 1 l kuracieho vývaru
  • soľ
  • korenie
  • 4 lyžice kyslej smotany

Postup

  • Vo väčšom hrnci rozpáľte trochu oleja a vložte na kocky nakrájanú slaninu. Opekajte do chrumkava, približne 6-8 minút.
  • Cibuľu a cesnak nakrájajte najemno, zo špargle odstráňte zdrevnatelé konce, odkrojte špičky (tie uchovajte na neskôr) a stonky pokrájajte na centimnetrové kúsky.
  • Vyberte slaninu z hrnca, dajte bokom a vložte špičky špargle a 2 minúty orestujte.
  • Špičky vyberte a do hrnca vložte cibuľu, cesnak, špargľu a čili vločky, premiešavajte a opekajte 5 minút.
  • Zalejte kuracím vývarom, priveďte do varu a varte 15 minút.
  • Odstavte zo sporáka a rozmixujte do hladka.
  • Vráťte späť na sporák, ochuťte soľou a korením a prehrejte.
  • Polievku zo špargle podávajte ozdobenou lyžicou kyslej smotany, pár opečenými špičkami a posypanou restovanou slaninou.
Polievka zo špargle ozdobená kúskami opečené slaniny
Zdroj: saladmenu.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.