Domáca krtková torta na plech

Domáca krtková torta na plech

Už žiadne kupované torty!

Ak máte radi domácu výrobu dezertov, je tento recept ten pravý. Pripravte si sladkú dobrotu jednoducho a rýchlo.

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 180 g cukru
  • 125 g nesoleného masla
  • 3 čajové lyžičky vanilkového cukru
  • 50 g múky
  • 20 g nesladeného kakaového prášku
  • 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 100 g mletých mandlí
  • 110 g čokoládových hoblín
  • 600 g šľahačky
  • 3 čajové lyžičky stabilizátora šľahačky
  • 2 banány
  • ½ citróna

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech, vyložený papierom na pečenie alebo zapekaciu misu.
  • Oddeľte žĺtky od bielkov a odložte bokom.
  • Bielky vyšľahajte spoločne s cukrom, kým nevznikne tuhá pena.
  • Vo vedľajšej miske vyšľahajte maslo s trochou klasického cukru as vanilkovým cukrom. Vytvorte penu. Postupne vmiešajte vaječné žĺtky.
  • V ďalšej mise zmiešajte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, mleté mandle a pridajte ingrediencie z predošlých misiek (okrem bielkov). Vytvorte hladké cesto.
  • Na vrch rozprestrite penu z vaječných bielkov a posypte hoblinami čokolády.
  • Cesto dajte na plech alebo do pekáča a vložte do rúry. Pečte 30 minút.
  • Pomocou noža odrežte okraje základne torty a pomocou lyžice vydlabte stred – vydlabané kúsky odložte bokom.
  • Vyšľahajte šľahačku so stabilizátorom, vanilkovým cukrom a klasickým cukrom do tuhej peny.
  • Banány nakrájajte na tenké plátky a položte ich na základňu torty. Pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte polovicou vydlabaných kúskov torty, ktoré ste si odložili do misky bokom.
  • Potrite pripravenou šľahačkou a posypte druhou polovicou vydlabaných kúskov. Na záver posypte čokoládovými hoblinami a nechajte v chladničke aspoň 1 hodinu chladiť.
  • Môžete podávať.

Dezert, sypaný čokoládovými hoblinami, plnený nadýchaným bielym krémom.
zdroj: kitchenstories.com

Milujete dobroty tohto typu? Potom si pripravte ďalšie varianty receptu na krtkovú tortu .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.