Už žiadne kupované torty!
Ak máte radi domácu výrobu dezertov, je tento recept ten pravý. Pripravte si sladkú dobrotu jednoducho a rýchlo.
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 180 g cukru
- 125 g nesoleného masla
- 3 čajové lyžičky vanilkového cukru
- 50 g múky
- 20 g nesladeného kakaového prášku
- 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 100 g mletých mandlí
- 110 g čokoládových hoblín
- 600 g šľahačky
- 3 čajové lyžičky stabilizátora šľahačky
- 2 banány
- ½ citróna
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech, vyložený papierom na pečenie alebo zapekaciu misu.
- Oddeľte žĺtky od bielkov a odložte bokom.
- Bielky vyšľahajte spoločne s cukrom, kým nevznikne tuhá pena.
- Vo vedľajšej miske vyšľahajte maslo s trochou klasického cukru as vanilkovým cukrom. Vytvorte penu. Postupne vmiešajte vaječné žĺtky.
- V ďalšej mise zmiešajte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, mleté mandle a pridajte ingrediencie z predošlých misiek (okrem bielkov). Vytvorte hladké cesto.
- Na vrch rozprestrite penu z vaječných bielkov a posypte hoblinami čokolády.
- Cesto dajte na plech alebo do pekáča a vložte do rúry. Pečte 30 minút.
- Pomocou noža odrežte okraje základne torty a pomocou lyžice vydlabte stred – vydlabané kúsky odložte bokom.
- Vyšľahajte šľahačku so stabilizátorom, vanilkovým cukrom a klasickým cukrom do tuhej peny.
- Banány nakrájajte na tenké plátky a položte ich na základňu torty. Pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte polovicou vydlabaných kúskov torty, ktoré ste si odložili do misky bokom.
- Potrite pripravenou šľahačkou a posypte druhou polovicou vydlabaných kúskov. Na záver posypte čokoládovými hoblinami a nechajte v chladničke aspoň 1 hodinu chladiť.
- Môžete podávať.
Milujete dobroty tohto typu? Potom si pripravte ďalšie varianty receptu na krtkovú tortu .