Nepečené dezerty sú veľmi obľúbené pre svoju nenáročnú a rýchlu prípravu.
Vytvorte si výbornú pochúťku zo známych sušienok.
Ingrediencie
- rastlinný alebo slnečnicový olej
- 1 l plnotučnej smotany
- 150 ml krémového likéru Baileys
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
- cca 750 g Oreo sušienok
Postup
- Formu na tortu zľahka naolejujte.
- V miske zmiešajte smotanu s Baileys, vanilkou a práškovým cukrom.
- Do formy vložte vrstvu sušienok, potrite tenkou vrstvou krému a opakujte, pokiaľ máte materiál. Tortu by ste mali zakončiť vrstvou krému.
- Vložte do chladničky na noc a nechajte stuhnúť.
- Vyberte tortu z formy a, pred nakrájaním a podávaním, jednotlivé kúsky ozdobte zvyškom rozdrobených sušienok.
Chcete si pripraviť domácu šľahačku? Potom sa inšpirujte recenziami ručných šľahačov a vyberte si super pomocníka, ktorý vám v kuchyni ušetrí čas a uľahčí prácu.