Tento recept je skvelý v lete, pretože v ňom nájdete čerstvé ovocie, ktoré vás úžasne osvieži.
Ingrediencie
- 4 vajcia (oddeľte bielky od žĺtkov)
- 200 g cukru múčka
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- ½ čajovej lyžičky Cream of Tartar (sušená smotana od Dr. Oetkera)
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
- V mise vyšľahajte sneh z bielkov. Potrvá to asi 5 minút.
- K bielkom pridajte cukor a šľahajte, kým zmes nezhustne. Vzniknutá hmota by mala byť taká pevná, aby nevytekala z misky – nemala by sa pohnúť.
- Pridajte vanilkový extrakt a šľahajte 1 minútu.
- Následne vmiešajte sušenú smotanu a kukuričný škrob.
- Hotovú Pavlovu zmes umiestnite na plech. Vytvorte malé placky s priemerom 10 cm s rozostupmi cca 3 cm. Pomocou lyžice môžete v placičkách vytvoriť ozdobné ryhy, ktoré budú pôsobiť zaujímavejšie.
- Plech vložte do predhriatej rúry a okamžite znížte teplotu na 90 °C. Pečte, kým zmes nestuhne a nezíska pevnú a suchú formu.
- Po upečení rúru vypnite, tortičky nevyberajte a nechajte ich v rúre vychladnúť.
- Na záver každý kúsok ozdobte čerstvým ovocím, podľa vlastného výberu a doplňte šľahačkou. Podávajte.
Granátové jablká nie sú vhodné iba ako dekorácia. Pripravte si zdravý recept na šťavu z granátového jablka .