Ovocná torta Pavlova

Ovocná torta Pavlova

Tento recept je skvelý v lete, pretože v ňom nájdete čerstvé ovocie, ktoré vás úžasne osvieži.

Ingrediencie

  • 4 vajcia (oddeľte bielky od žĺtkov)
  • 200 g cukru múčka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • ½ čajovej lyžičky Cream of Tartar (sušená smotana od Dr. Oetkera)
  • 1 čajová lyžička kukuričného škrobu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
  • V mise vyšľahajte sneh z bielkov. Potrvá to asi 5 minút.
  • K bielkom pridajte cukor a šľahajte, kým zmes nezhustne. Vzniknutá hmota by mala byť taká pevná, aby nevytekala z misky – nemala by sa pohnúť.
  • Pridajte vanilkový extrakt a šľahajte 1 minútu.
  • Následne vmiešajte sušenú smotanu a kukuričný škrob.
  • Hotovú Pavlovu zmes umiestnite na plech. Vytvorte malé placky s priemerom 10 cm s rozostupmi cca 3 cm. Pomocou lyžice môžete v placičkách vytvoriť ozdobné ryhy, ktoré budú pôsobiť zaujímavejšie.
  • Plech vložte do predhriatej rúry a okamžite znížte teplotu na 90 °C. Pečte, kým zmes nestuhne a nezíska pevnú a suchú formu.
  • Po upečení rúru vypnite, tortičky nevyberajte a nechajte ich v rúre vychladnúť.
  • Na záver každý kúsok ozdobte čerstvým ovocím, podľa vlastného výberu a doplňte šľahačkou. Podávajte.

Pečený dezert Pavlova na drevenom stojane, zdobený čerstvým ovocím.
zdroj: sallysbakingaddiction.com

Granátové jablká nie sú vhodné iba ako dekorácia. Pripravte si zdravý recept na šťavu z granátového jablka .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.