Parížska torta s mascarpone

Parížska torta s mascarpone

Užite si čokoládovú chuť úžasného dezertu s jemným krémom z mascarpone.

Recept vám možno zaberie trošku viac času, ale stojí za to!

Ingrediencie

Korpus na tortu:

  • 200 g masla (zmäkčeného)
  • 140 g cukru
  • 4 veľké vajcia
  • 100 g orechov (jemne nasekaných)
  • 150 g kvalitnej tmavej čokolády

Ganache zo šľahanej mliečnej čokolády:

  • 300 g mliečnej čokolády
  • 400 g plnotučnej smotany na šľahanie

Kávový krém s mascarpone:

  • 280 g plnotučnej smotany na šľahanie
  • 100 g bielej čokolády (nasekané)
  • 280 g mascarpone
  • 3 polievkové lyžice kávy (zmiešajte s 2 polievkovými lyžicami horúcej vody – vytvoríte tak pastu)

Kávové ganache z tmavej čokolády:

  • 180 g tmavej čokolády (nasekané)
  • 200 g plnotučnej smotany na šľahanie
  • 1 polievková lyžica instantnej kávy

Postup

Korpus:

  • Predhrejte rúru na 180 °C a vymažte tortovú formu.
  • V mise zmiešajte cukor, vajcia a maslo. Nie je potrebné šľahať, iba všetko premiešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
  • Rozpustenú čokoládu nechajte mierne vychladnúť a potom ju pridajte do maslovej zmesi. Pridajte orechy a premiešajte.
  • Cesto vlejte do formy na pečenie a pečte 30 minút. Po upečení nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Ganache z mliečnej čokolády:

  • 300 g smotany na šľahanie zahrejte v malom hrnci.
  • Horúcu smotanu zložte z tepla a zmiešajte ju s rozpustenou čokoládou.
  • Dajte chladiť na minimálne 4 hodiny do chladničky.
  • Po tejto dobe vyberte z chladničky a vmiešajte zvyšných 100 g smotany na šľahanie. Šľahajte, kým nezískate ľahkú a vzdušnú konzistenciu.
  • Ganache nalejte na čokoládové cesto a uhlaďte ho. Vložte do chladničky na stuhnutie.

Kávový krém s mascarpone:

  • Zahrejte smotanu, ale nevarte ju.
  • Horúcu smotanu nalejte na čokoládu, ktorú máte pripravenú v miske. Premiešajte. Akonáhle vznikne hladká zmes, dajte ju chladiť do chladničky aspoň na hodinu.
  • Mascarpone a ganache zmiešajte a pridajte kávovú pastu. Premiešajte a dajte znovu chladiť na 2 hodiny do chladničky.
  • Vyberte z chladničky a šľahajte, kým nezískate krém tuhej konzistencie.
  • Hotový krém mascarpone rozotrite na cesto s čokoládovým ganachom a dajte znovu chladiť.

Kávové ganache z tmavej čokolády:

  • Zmiešajte smotanu s kávou a zahrievajte.
  • Horúcu smotanu nalejte na čokoládu a premiešajte. Mala by vzniknúť hladká zmes. Miešajte veľmi opatrne, aby ste nevytvárali vzduchové bubliny.
  • Ganache nalejte na tortu, ktorá sa chladí v chladničke a vyhlaďte do rovná. Znovu dajte chladiť na niekoľko hodín, kým všetko nestuhne.
  • Váš recept na tortu v parížskom štýle je hotový. Servírujte len tak alebo s domácou šľahačkou.

Čokoládové rezy s náplňou z mascarpone.
zdroj: parischezsharon.com

Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na slané koláče .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.