Pre tých, ktorí neoplývajú láskou k sladkostiam, máme úžasný tip na slanú dobrotu, po ktorej sa len zapráši.
Ingrediencie
- 6 vajec
- 150 g masla (zmäkčeného)
- 140 g múky
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 140 g syra Gruyere (nastrúhaného – môžete zvoliť iný typ syra podľa chuti)
- 150 g šunky (nakrájané na kocky)
- 60 g horčica
- 1 zväzok petržlenu
- soľ
- korenie
Postup
- Umyte a nakrájajte petržlen. Následne ju zmiešajte s maslom, horčicou, vajcom, soľou a čiernym korením.
- Pred spracovaním do cesta primiešajte múku s práškom do pečiva.
- Potom pridajte nastrúhaný syr a nakrájanú šunku. Všetko dobre premiešajte.
- Zmes preložte do tortovej formy a pečte, v predhriatej rúre, na 180 ° C, a to po dobu 35 minút.
- Hotový pokrm môžete servírovať teplý, ale skvele chutí aj za studena.