Výborná domáca paštéta z bôčika

Výborná domáca paštéta z bôčika

Luxusná domáca bravčová nátierka z pečeného mäsa známa aj ako rilletes. Čím dlhšie zostane v rúre, tým viac sa potom rozplýva na jazyku.

Ingrediencie

  • 600 g bravčového bôčika
  • 400 g bravčovej pečene
  • 2 cibuľa
  • 150 g sadla
  • soľ
  • korenie
  • bobkový list
  • 1 lyžička tymiánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 guličky nového korenia
  • štipka muškátového orieška

Postup

  • Cibuľu olúpte a pokrájajte na kolieska, pečeň očistite, mäso nechajte vcelku.
  • Pekáčik vymažte masťou, vložte doň mäso a cibuľu, olúpaný cesnak, bobkový list, niekoľko guličiek korenia a nové korenie, navrch pridajte 2 lyžice masti a dajte piecť na 1,5 hodiny.
  • Niekoľkokrát, podľa potreby, mäso podlejte a otočte.
  • Pridajte pečeň a pečte ešte 20 minút.
  • Bôčik, pečeň, cibuľu a cesnak a výpiek (bez korenia) preložte do mixéra a rozmixujte do hladka.
  • Dochuťte soľou, čiernym korením, muškátovým orieškom, prípadne pridajte masť, premiešajte a môžete podávať, alebo paštétu preložte do pohárov, zalejte malou vrstvou rozpustenej masti a skladujte v chladničke 1-2 týždne.
Domáce rilletes natreté na bagetke a uskladnené v hrnci
Zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.