Hľadáte vegánsku nátierku na spôsob paštéty, chcete trochu odľahčiť svoj jedálniček, alebo len vyskúšať niečo nové? Skúste tento recept na jednoduchú domácu paštétu z húb.
Ingrediencie
- 50 g vlašských orechov
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g šampiňónov
- soľ
- korenie
- rozmarín
- petržlen
Postup
- Vo väčšej panvici nasucho opečte pokrájané vlašské orechy, občas premiešajte nech sa nepripália.
- Vložte ich do mixéra a na panvici rozohrejte olivový olej.
- Vložte nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujte pokiaľ nezosklovatí.
- Pridajte pokrájané huby, cesnak, bylinky, soľ a korenie a za stáleho miešania opekajte 5-8 minút.
- Vložte do mixéra a rozmixujte do hladka.
- Podávajte na opečenom hrianke alebo bagetke.