Vegánska hubová paštéta

Vegánska hubová paštéta

Hľadáte vegánsku nátierku na spôsob paštéty, chcete trochu odľahčiť svoj jedálniček, alebo len vyskúšať niečo nové? Skúste tento recept na jednoduchú domácu paštétu z húb.

Ingrediencie

  • 50 g vlašských orechov
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 g šampiňónov
  • soľ
  • korenie
  • rozmarín
  • petržlen

Postup

  • Vo väčšej panvici nasucho opečte pokrájané vlašské orechy, občas premiešajte nech sa nepripália.
  • Vložte ich do mixéra a na panvici rozohrejte olivový olej.
  • Vložte nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujte pokiaľ nezosklovatí.
  • Pridajte pokrájané huby, cesnak, bylinky, soľ a korenie a za stáleho miešania opekajte 5-8 minút.
  • Vložte do mixéra a rozmixujte do hladka.
  • Podávajte na opečenom hrianke alebo bagetke.
Hubová paštétová nátierka v miske ozdobená čerstvými bylinkami a podávaná s krekrami
Zdroj: hespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.