Rustikálna, chuťovo úplne nezameniteľná paštéta. S opečeným chlebom a nakladanými uhorkami je úplne dokonalá.
Ingrediencie
- 2 lyžice masla
- 800 g diviačieho mäsa
- 200 g anglickej slaniny
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
- tymian
- 4 guličky nového korenia
- 4 klinčeky
- 60 ml brandy
- 2 vajcia
- 60 ml smotany na šľahanie
Postup
- Predrejte rúru na 180°.
- Maslo rozohrejte na panvici, pridajte najemno pokrájanú cibuľu a opečte kým cibuľa nezosklovatí.
- Mäso pokrájajte na malé kúsky, slaninu na kocky. Dajte do veľkej misy, pridajte opečenú cibuľu, najemno nasekaný cesnak, rozomleté korenie, soľ, tymian a dôkladne premiešajte.
- Vajcia rozšľahajte v smotane, prilejte brandy, premiešajte a vlejte do mäsovej zmesi.
- Dôkladne premiešajte a preložte do maslom vymastenej teriny alebo pekáčika, prikryte vekom alebo zakryte alobalom a umiestnite do plechu s vodou.
- Pečte 1,5 až 2 hodiny. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Dajte na 24 hodín do chladničky a potom môžete podávať.