Chutná, jemná a nadýchaná buchta, posypaná výbornou posýpkou. Tomuto receptu jednoducho neodoláte!
Ingrediencie
Cesto:
- 480 g múky
- 200 ml mlieka
- 50 ml vody
- 1 polievková lyžica cukru
- 4 polievkové lyžice rastlinného oleja
- 1 čajová lyžička droždia
- 250 g tvarohu
- 1 vajce
- 3 polievkové lyžice cukru
- 1 ks vanilkového pudingu
Drobenka:
- 4 polievkové lyžice cukru
- 5 polievkových lyžíc múky
- 50 masla (v izbovej teplote)
- rastlinný olej
Postup
- Múku nasypte do misy. Vo vedľajšej miske zmiešajte mlieko s teplou vodou a zmes prilejte k múke.
- Následne pridajte zvyšné ingrediencie (tvaroh ponechajte bokom), všetko premiešajte a uhneťte cesto. To by malo byť mäkké, a nie príliš husté.
- Hotové cesto vložte do misy, vymastenej rastlinným olejom a zakryte potravinovou fóliou. Nechajte odpočívať, na teplom mieste, 50-60 minút.
- Zatiaľ čo cesto odpočíva, pripravte si posýpku.
- Cukor s múkou a maslom zmiešajte a, pomocou rúk, vytvorte drobčeky, ktoré odložte chladiť do chladničky.
- Akonáhle je cesto pripravené, položte ho na dosku, potretú rastlinným olejom a rozdeľte ho na 12 rovnakých kusov (1 ks by mal vážiť približne 70–75 g).
- Zo sliviek odstráňte kôstky a každú slivku rozrežte na 4 rovnomerné kúsky.
- Z každého kúska cesta vyvaľkajte placku s priemerom 12–13 cm a do jej stredu vložte kúsok tvarohu a dve polovice slivky. Takto pokračujte pri všetkých kusoch cesta.
- Okraje placky zdvihnite smerom hore a hornej časti spojte dohromady. Vzniknú vám malé buchtičky.
- Buchtičky vložte do pekáča, vymasteného olejom a zakryte čistou utierkou. Nechajte stáť 10-15 minút.
- Následne všetko zasypte posýpkou, ktorú máte pripravenú v chladničke.
- Pečte, v predhriatej rúre, na 180 ° C, a to po dobu 30-35 minút. Po upečení všetko vyberte a prekryte potravinovou fóliou. Nechajte zakryté 10 minút.
- Následne fóliu odstráňte, slivkové buchty s tvarohom nechajte, na chladiacom rošte, vychladnúť a podávajte.
Chutí vám drobenka? Pripravte si ďalšie recepty na posýpkové koláče .