Zdravý črepníkový slivkový koláč s posýpkou z vločiek

Zdravý črepníkový slivkový koláč s posýpkou z vločiek

Tento lahodný zdravý pokrm je skvelý, pokiaľ máte chuť na sladké, ale snažíte sa žiť zdravo.

Recept je navyše vegánsky a neobsahuje múku, ani rafinovaný cukor.

Ingrediencie

Krusta:

  • 1 a ⅓ šálky ovsených vločiek
  • 6 polievkových lyžíc kokosového oleja
  • 4 polievkové lyžice vody
  • ⅓ šálky vlašských orechov
  • 1 polievková lyžica škorice
  • ⅓ šálky datlí (vopred namočených)

Náplň:

  • 1,5 šálky sliviek (vykôstkovaných, nakrájaných)
  • 1 čajová lyžička kokosového oleja

Postup

  • Datle namočte aspoň na 20–30 minút do vody.
  • Umyte slivky, vykôstkujte ich a nakrájajte.
  • Na panvici rozohrejte kokosový olej a slivky orestujte. Prikryte vekom a varte 5–10 minút do mäkka. Následne vypnite a nechajte vychladnúť.
  • Teraz si vyrobte krustu.
  • Rozdrvte ovsené vločky a vytvorte z nich múku. Dajte ju do kuchynského robota a pridajte aj zvyšok ingrediencií, vrátane namočených datlí. Spracujte, kým nevznikne pevné cesto, ktoré je drobivé, ale drží pohromade.
  • ¼ cesta odložte nabok.
  • Pripravte si plech na pečenie, vyložený papierom na pečenie.
  • Vložte na plech krustu a na ňu rozotrite slivkovú náplň.
  • Potom z cesta, ktoré ste si odložili bokom, vytvorte omrvinky a slivky nimi posypte.
  • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C. Že je koláč hotový, spoznáte, keď farba mrvenky dostane zlatohnedú farbu.
  • Po upečení nechajte mierne vychladnúť a rozkrojte na 8 kusov.
  • Váš posýpkový slivkový koláč, plný zdravých ingrediencií, je hotový.

Zdravý slivkový koláč s posýpkou z ovsených vločiek.
zdroj: beautybites.org

Pripravte si domácu zmrzlinu podľa vlastnej chuti.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.