Tento lahodný zdravý pokrm je skvelý, pokiaľ máte chuť na sladké, ale snažíte sa žiť zdravo.
Recept je navyše vegánsky a neobsahuje múku, ani rafinovaný cukor.
Ingrediencie
Krusta:
- 1 a ⅓ šálky ovsených vločiek
- 6 polievkových lyžíc kokosového oleja
- 4 polievkové lyžice vody
- ⅓ šálky vlašských orechov
- 1 polievková lyžica škorice
- ⅓ šálky datlí (vopred namočených)
Náplň:
- 1,5 šálky sliviek (vykôstkovaných, nakrájaných)
- 1 čajová lyžička kokosového oleja
Postup
- Datle namočte aspoň na 20–30 minút do vody.
- Umyte slivky, vykôstkujte ich a nakrájajte.
- Na panvici rozohrejte kokosový olej a slivky orestujte. Prikryte vekom a varte 5–10 minút do mäkka. Následne vypnite a nechajte vychladnúť.
- Teraz si vyrobte krustu.
- Rozdrvte ovsené vločky a vytvorte z nich múku. Dajte ju do kuchynského robota a pridajte aj zvyšok ingrediencií, vrátane namočených datlí. Spracujte, kým nevznikne pevné cesto, ktoré je drobivé, ale drží pohromade.
- ¼ cesta odložte nabok.
- Pripravte si plech na pečenie, vyložený papierom na pečenie.
- Vložte na plech krustu a na ňu rozotrite slivkovú náplň.
- Potom z cesta, ktoré ste si odložili bokom, vytvorte omrvinky a slivky nimi posypte.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C. Že je koláč hotový, spoznáte, keď farba mrvenky dostane zlatohnedú farbu.
- Po upečení nechajte mierne vychladnúť a rozkrojte na 8 kusov.
- Váš posýpkový slivkový koláč, plný zdravých ingrediencií, je hotový.
Pripravte si domácu zmrzlinu podľa vlastnej chuti.