Výborná chrumkavá drobenka ak tomu lahodné slivky?
To robí tento recept skutočne neodolateľným. Pusťte sa do neho!
Ingrediencie
Náplň:
- 6 šálok sliviek (vykôstkovaných a rozkrojených na štvrtky)
- ½ šálky cukru kryštál
- ¼ šálky tapioky
- ¼ čajovej lyžičky mletej škorice
- ¼ čajovej lyžičky mletého kardamómu
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
Poleva:
- ¾ šálky cukru kryštál
- ¾ šálky múky
- ½ čajovej lyžičky mletej škorice
- 5 polievkových lyžíc masla (nakrájaného na kocky)
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Pripravte si cesto podľa toho, ako ste zvyknutí. Inšpirovať sa môžete niektorým z návodov pri vyššie spomenutých receptoch.
- Do formy na koláč cesto rozprestrite (nezabudnite ho rozprestrieť aj po stranách) a jeho dno prepichnite vidličkou.
- Teraz si pripravte náplň.
- Vo veľkej mise zmiešajte slivky, cukor, tapioku, škoricu, kardamóm a citrónovú šťavu. Všetko nalejte do pripravenej formy s cestom a vložte do chladničky.
- V strednej miske zmiešajte cukor, múku, škoricu a maslo. Všetko, pomocou rúk, premiešajte, kým nedostanete drobivú zmes. Tou následne posypte ovocnú zmes, ktorú už máte v chladničke. Znovu všetko vložte do chladničky, a to na 10 minút.
- Po tejto dobe vložte do rúry a pečte 15 minút.
- Následne znížte teplotu na 180 °C a pečte 40–50 minút.
- Pred podávaním nechajte posýpkový koláč so slivkami vychladnúť na chladiacom rošte. Náplň vo vnútri tak nebude až príliš tekutá.
- Nakrájajte a nechajte si chutiť.