Črepníkový slivkový koláč s posýpkou

Črepníkový slivkový koláč s posýpkou

Výborná chrumkavá drobenka ak tomu lahodné slivky?

To robí tento recept skutočne neodolateľným. Pusťte sa do neho!

Ingrediencie

Náplň:

  • 6 šálok sliviek (vykôstkovaných a rozkrojených na štvrtky)
  • ½ šálky cukru kryštál
  • ¼ šálky tapioky
  • ¼ čajovej lyžičky mletej škorice
  • ¼ čajovej lyžičky mletého kardamómu
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy

Poleva:

  • ¾ šálky cukru kryštál
  • ¾ šálky múky
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • 5 polievkových lyžíc masla (nakrájaného na kocky)

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Pripravte si cesto podľa toho, ako ste zvyknutí. Inšpirovať sa môžete niektorým z návodov pri vyššie spomenutých receptoch.
  • Do formy na koláč cesto rozprestrite (nezabudnite ho rozprestrieť aj po stranách) a jeho dno prepichnite vidličkou.
  • Teraz si pripravte náplň.
  • Vo veľkej mise zmiešajte slivky, cukor, tapioku, škoricu, kardamóm a citrónovú šťavu. Všetko nalejte do pripravenej formy s cestom a vložte do chladničky.
  • V strednej miske zmiešajte cukor, múku, škoricu a maslo. Všetko, pomocou rúk, premiešajte, kým nedostanete drobivú zmes. Tou následne posypte ovocnú zmes, ktorú už máte v chladničke. Znovu všetko vložte do chladničky, a to na 10 minút.
  • Po tejto dobe vložte do rúry a pečte 15 minút.
  • Následne znížte teplotu na 180 °C a pečte 40–50 minút.
  • Pred podávaním nechajte posýpkový koláč so slivkami vychladnúť na chladiacom rošte. Náplň vo vnútri tak nebude až príliš tekutá.
  • Nakrájajte a nechajte si chutiť.

Hrnčekový slivkový koláč s posýpkou vedľa čerstvých sliviek.
zdroj: the-farmersdaughter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.