Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza Margherita je ďalším zo slávnych receptov. Názov je odvodený od mena kráľovnej Margherity Savojskej, pre ktorú bola, v 18. storočí, pri návšteve Neapola, pripravená.

Ingrediencie

  • cesto (kúpené alebo pripravené podľa receptov nižšie v texte)
  • 5 veľkých paradajok (ošúpaných)
  • 500 g mozzarelly
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • soľ
  • oregano
  • hrsť bazalky

Postup

  • Paradajky rozmixujte a zmiešajte ich s oreganom.
  • Následne zmesou potrite 2 pripravené cestá.
  • Rozohrejte si rúru na 200 °C a pripravte si plech, vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte, v predhriatej rúre, asi 7 minút. Následne pizzu vyberte, dochuťte soľou a pridajte mozzarellu nakrájanú na tenké plátky. Môžete ju tiež nastrúhať nahrubo.
  • Dajte znovu do rúry a pečte, kým okraje pizze nezezlátnu a syr sa nerozpustí.
  • Pokrm na záver dochuťte čerstvou bazalkou.

Margherita so sušenými lístkami oregana a mozzarellou.
zdroj: grubhub.com

Máte radi cuketu? Potom si po chutnej pizze môžete dopriať aj sladkú dobrotu, pripravenú podľa niektorého z receptov na múčniky z cukety .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.