Poznáte najrôznejšie recepty, ale o zemiakoch na pizzi ste ešte nepočuli?
Potom je načase túto dobrotu vyskúšať!
Ingrediencie
- 450 g cesta na pizzu (môžete kúpiť hotové, alebo si cesto pripraviť podľa receptov nižšie)
- 4–5 väčších zemiakov
- 4–5 polievkových lyžíc kvalitného extra panenského olivového oleja
- 1–1,5 čajovej lyžičky morskej soli
- korenie
- vetvička čerstvého rozmarínu
- cca 200 g mozzarelly
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C a pripravte si plech na pečenie, vyložený papierom na pečenie. Môžete piecť aj bez papiera. V tom prípade plech vymažte olivovým olejom.
- Cesto vytvarujte a rozmiestnite ho po celom plechu. Následne jeho povrch jemne potrite olivovým olejom.
- Olúpte zemiaky a nakrájajte ich na tenké plátky. Tie následne vložte do misky bokom.
- Zemiaky polejte olivovým olejom, osoľte a premiešajte, aby bol obalený každý jeden plátok.
- Plátky vrstvite na cesto. Vždy vrstva zemiakov, potom vrstva mozzarelly. Tú nakrájajte na plátky alebo nastrúhajte nahrubo.
- Všetko pokvapkajte olivovým olejom tak, aby bol olej rovnomerne rozotrený po celom povrchu.
- Pizzu zo zemiakov posypte čerstvým rozmarínom a vložte ju do rúry. Pečte 8–11 minút, kým nezačnú zemiaky hnednúť.
- Akonáhle je pokrm hotový, vyberte ho z rúry, nakrájajte a podávajte.
- Pizza chutí skvele aj za studena.
Vyskúšajte aj ďalšie recepty z lístkového cesta , ktoré môžete pripraviť v sladkom i slanom variante.