Zemiaková pizza

Zemiaková pizza

Poznáte najrôznejšie recepty, ale o zemiakoch na pizzi ste ešte nepočuli?

Potom je načase túto dobrotu vyskúšať!

Ingrediencie

  • 450 g cesta na pizzu (môžete kúpiť hotové, alebo si cesto pripraviť podľa receptov nižšie)
  • 4–5 väčších zemiakov
  • 4–5 polievkových lyžíc kvalitného extra panenského olivového oleja
  • 1–1,5 čajovej lyžičky morskej soli
  • korenie
  • vetvička čerstvého rozmarínu
  • cca 200 g mozzarelly

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C a pripravte si plech na pečenie, vyložený papierom na pečenie. Môžete piecť aj bez papiera. V tom prípade plech vymažte olivovým olejom.
  • Cesto vytvarujte a rozmiestnite ho po celom plechu. Následne jeho povrch jemne potrite olivovým olejom.
  • Olúpte zemiaky a nakrájajte ich na tenké plátky. Tie následne vložte do misky bokom.
  • Zemiaky polejte olivovým olejom, osoľte a premiešajte, aby bol obalený každý jeden plátok.
  • Plátky vrstvite na cesto. Vždy vrstva zemiakov, potom vrstva mozzarelly. Tú nakrájajte na plátky alebo nastrúhajte nahrubo.
  • Všetko pokvapkajte olivovým olejom tak, aby bol olej rovnomerne rozotrený po celom povrchu.
  • Pizzu zo zemiakov posypte čerstvým rozmarínom a vložte ju do rúry. Pečte 8–11 minút, kým nezačnú zemiaky hnednúť.
  • Akonáhle je pokrm hotový, vyberte ho z rúry, nakrájajte a podávajte.
  • Pizza chutí skvele aj za studena.

Cesto so zemiakmi, nakrájanými na kolieska, sypané rozmarínom.
zdroj: christinascucina.com

Vyskúšajte aj ďalšie recepty z lístkového cesta , ktoré môžete pripraviť v sladkom i slanom variante.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.