Cesto, podľa tohto receptu, sa vyrába veľmi ľahko, a to za pomoci akejkoľvek bezlepkovej múky.
Pripravte si chrumkavé cesto a dochuťte ho ingredienciami podľa vlastného výberu.
Ingrediencie
- 1 šálka teplej vody
- 1 polievková lyžica cukru (môžete použiť aj med)
- 1 a 1,5 čajovej lyžičky droždia
- 1 a ¼ šálky bezlepkovej múky (1:1 + ¼ šálky mandľovej múky – asi 210 g)
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- ¾ čajové lyžičky soli
- 1 polievková lyžica prášku psyllium
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
Postup
- Teplú vodu, cukor a droždie zmiešajte v mise.
- Zatiaľ čo droždie kysne (asi 3–4 minúty), zmiešajte, vo vedľajšej mise, múku, prášok do pečiva, soľ a psyllium.
- Mixujte a priebežne pridávajte zmes s droždím a olej.
- Zvýšte rýchlosť na stredne vysoký výkon a mixujte 3–4 minúty.
- Z cesta vytvorte guľu a nechajte kysnúť 30 minút.
- Medzitým dajte predhriať rúru na 200 ° C a pripravte si pekáč. Ten naolejujte alebo vyložte papierom na pečenie.
- Hotové kysnuté cesto na pizzu na plech roztiahnite pomocou rúk po celej jeho ploche. Cesto sa pri pečení zmenší, preto sa nebojte ho poriadne roztiahnuť.
- Rozložené cesto nechajte kysnúť ďalších 10 minút. Na cesto pridajte obľúbené ingrediencie podľa vlastného výberu.
- Potom vložte do rúry a pečte 10–15 minút.
- Pred nakrájaním nechajte pizzu niekoľko minút vychladnúť.
Taliansko sa pýši množstvom dobrého jedla. Okrem pizze si môžete pripraviť aj najrôznejšie recepty na talianske cestoviny .