Táto pizza nepotrebuje dlhého kysnutia. Hotovú ju budete mať do 20 minút!
Ingrediencie
- 2,5 šálky múky
- 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička soli
- ¾ šálky + 2 polievkové lyžice vody
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 200 g paradajkovej passaty
- 200 g syra mozzarella (nastrúhaný)
- čerstvé oregano (môžete zvoliť aj iné bylinky podľa svojej chuti)
- chilli papričky (voliteľné)
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Šľahajte, kým sa všetky ingrediencie neprepoja.
- Vo vedľajšej mise zmiešajte vodu s olejom. Túto zmes následne pridajte, po malých dávkach, do cesta.
- Všetko poriadne premiešajte, pokiaľ nebude cesto mäkké. Nesmie však lepiť. Ak je cesto príliš suché, pridajte viac vody.
- Na pomúčenej doske cesto vyvaľkajte. Môžete ho roztiahnuť aj za pomoci rúk.
- Takto pripravené cesto dajte na plech, vyložený papierom na pečenie, potrite passatou a posypte syrom a bylinkami. Kto má rád pálivejší pokrm, pridá chilli papričky.
- Pečte 15–17 minút, kým nezačne cesto zlátnuť.
- Vaše cesto na pizzu bez droždia je hotové a teraz už len stačí, aby ste si pochutnali.