Recept na pizzu Tutti (Pizza con tutti)

Recept na pizzu Tutti (Pizza con tutti)

Tutti znamená v taliančine „všetci“. Názov je možné preložiť ako „pizza so všetkým“.

Tento pokrm chutí naozaj každému, pretože obsahuje toľko rozmanitých ingrediencií.

Pripravte si jednu z najobľúbenejších talianskych pizz.

Ingrediencie

  • pizzové cesto (pozri recept vyššie)
  • ¼ šálky olivového oleja
  • 2 šálky paradajkovej passaty
  • 1 šálka húb, nakrájaných na tenké plátky
  • 1 šálka tenkých plátkov klobás alebo salámy
  • 2 šálky mozzarelly (nastrúhané nadrobno)
  • ¼ šálky parmezánu
  • korenie

Postup

  • Cesto si pripravte podľa pokynov v recepte vyššie.
  • Predhrejte si rúru na 200 °C.
  • Cesto rozdeľte na polovicu a rukami obe polovice vytvarujte do tvaru kruhu. Pomáhajte si múkou, aby sa cesto na vaše ruky príliš nelepilo.
  • Cesto umiestnite na plech, vyložený papierom na pečenie a potrite ho pripravenou passatou. Rozotrite ju po celom povrchu.
  • Následne pizzu posypte hubami, klobásou, mozzarellou a parmezánom. Všetky ingrediencie použite v polovičnom množstve – druhú polovicu použijete na druhú pizzu.
  • Každú, takto pripravenú, pizzu pokvapkajte trochou olivového oleja.
  • Pečte 14 minút, kým pizza nezezlátne. Na záver pizzu okoreňte a podávajte.

Tutti so zeleninou, fazuľami a nastrúhaným syrom.
zdroj: cooking.nytimes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.