Zdravá a ľahká večera! Zemiaky a zelené fazuľky môžete samozrejme obohatiť či nahradiť aj inou zeleninou, napríklad mrkvou, petržlenom alebo zelerom.
Ingrediencie:
- 4 filety z lososa
- 400 g zemiakov
- 400 g zelených fazuliek
- 1 červená cibuľa
- 1 citrón
- korenie na americké zemiaky
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Umyte zemiaky, nakrájajte ich v závislosti od ich veľkosti na polovičky či štvrtky.
- Vložte zemiaky do misky, pridajte olivový olej, soľ, korenie a korenie na americké zemiaky a premiešajte.
- Následne zemiaky dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre do mäkka, približne 20-25 minút.
- Medzitým umyte fazuľky, cibuľu nakrájajte na kolieska a všetko ochuťte rovnako ako predtým zemiaky.
- Keď sú zemiaky hotové, vyberte plech z rúry a pridajte naň zelené fazuľky, cibuľu a filety z lososa.
- Lososa tiež pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou a korením.
- Následne rozkrojte citrón a z jednej polovice vytlačte šťavu, ktorú polejte lososa aj zeleninu.
- Zostávajúcu polovicu citróna nakrájajte na plátky a rozložte na lososa.
- Vložte do rúry a pečte približne 10-15 minút, kým losos nebude hotový a zelenina ľahko opečená.
Pečený losos na zelenine skvele chutí s tatárskou omáčkou či talianskym dresingom.
Máte radi ryby na grile ? Vyskúšať môžete nielen lososa, ale aj pstruha, makrelu či kapra! Na grilovanie je vhodnejšie pokiaľ možno používať ryby čerstvé.