Filety z lososa pečené na panvici s cesnakovým maslom

Filety z lososa pečené na panvici s cesnakovým maslom

Losos na masle je klasika. Poďme si ho ale pripraviť trochu netradične! Nevšedne pripravené cesnakové maslo dodá pokrmu na originalite.

Ingrediencie:

  • 4 filety z lososa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/4 šálky kuracieho vývaru
  • 2 PL čerstvej citrónovej šťavy
  • 4 PL masla
  • 1/2 lyžičky medu
  • 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • plátky citróna na ozdobu
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V menšej panvici rozpustite lyžičku masla, pridajte prelisované strúčiky cesnaku a restujte dozlatista, približne 1-2 minúty.
  2. Pridajte do panvice kuracie vývar a citrónovú šťavu.
  3. Varte zhruba 3 minúty, kým sa množstvo omáčky nezredukuje na polovicu.
  4. Vmiešajte zvyšok masla a med a miešajte, kým sa všetko nespojí, následne omáčku odstavte.
  5. Lososové filety okoreňte a osoľte.
  6. Vo väčšej panvici zohrejte olej a následne na ňom približne 5 minút z každej strany lososa orestujte. Okamih, kedy je vhodné lososa otočiť, poznáte podľa toho, že sa jeho spodná strana stane zlatisto hnedou. Záleží tiež na výške filetu.
  7. Lososa premiestnime na tanier a následne každý filet prelejeme trochou cesnakového masla.
  8. Posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a ozdobíme plátkami citróna.

Pečeného lososa na panvici servírujte s ryžou či zelenou špargľou.

Lososové filety servírované s cesnakovým maslom
zdroj: cookinclassy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.