Ryby a bylinky sú vždy zaručenou kombináciou. Nemusíte ale používať iba tymian a pažítku, ako je uvedené v našom recepte. Rovnako tak môžete siahnuť po oregane, petržlene, bazalke či kôpre. Záleží len na vašej fantázii a možnostiach.
Ingrediencie:
- 2 väčšie filety z lososa, prípadne celý filet z jedného lososa
- 1/4 šálky strúhaného parmezánu
- 1/4 šálky strúhanky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL tymiánu
- 1 PL pažítky
- 2 PL masla
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Na plech vyložený papierom na pečenie položte filet z lososa.
- V miske si zmiešajte strúhanku, parmezán, pretlačený cesnak a najemno nakrájané bylinky.
- Pridajte rozpustené maslo, soľ a korenie.
- Všetko dôkladne premiešajte, najlepšie rukami, aby sa strúhanka dobre spojila s maslom.
- Touto zmesou následne lososa na plechu posypte.
- Pečte v predhriatej rúre 10-15 minút dozlatista, v závislosti od veľkosti a výšky filiet.
Tak to pripravený pečený losos s parmezánom a bylinkami chutí skvele napríklad s grilovanou zeleninou.