Lososové filety so syrovo-bylinkovou krustou

Lososové filety so syrovo-bylinkovou krustou

Ryby a bylinky sú vždy zaručenou kombináciou. Nemusíte ale používať iba tymian a pažítku, ako je uvedené v našom recepte. Rovnako tak môžete siahnuť po oregane, petržlene, bazalke či kôpre. Záleží len na vašej fantázii a možnostiach.

Ingrediencie:

  • 2 väčšie filety z lososa, prípadne celý filet z jedného lososa
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu
  • 1/4 šálky strúhanky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL tymiánu
  • 1 PL pažítky
  • 2 PL masla
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Na plech vyložený papierom na pečenie položte filet z lososa.
  3. V miske si zmiešajte strúhanku, parmezán, pretlačený cesnak a najemno nakrájané bylinky.
  4. Pridajte rozpustené maslo, soľ a korenie.
  5. Všetko dôkladne premiešajte, najlepšie rukami, aby sa strúhanka dobre spojila s maslom.
  6. Touto zmesou následne lososa na plechu posypte.
  7. Pečte v predhriatej rúre 10-15 minút dozlatista, v závislosti od veľkosti a výšky filiet.

Tak to pripravený pečený losos s parmezánom a bylinkami chutí skvele napríklad s grilovanou zeleninou.

Filety s chrumkavou krustou z parmezánu a byliniek
zdroj: aspicyperspective.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.