Tajomstvo tejto lahodnej nátierky spočíva v tom, že jej hlavnú ingredienciu necháte pred použitím takzvane plakať. Ak by ste tak neurobili, všetka prebytočná tekutina by sa následne uvoľnila do nátierky.
Ingrediencie
- 10-12 kusov reďkoviek
- 200 g polotučného tvarohu
- 2 PL čerstvé pažítky
- 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
- čerstvá citrónová kôra z polovice citróna
- soľ, korenie
Postup
- Umyté a na malé kúsky nakrájané reďkovky vložte do misky, posoľte a nechajte ich asi 20 minút odpočívať, soľ z reďkoviek odstráni prebytočnú vlhkosť.
- V ďalšej miske v medziobdobí zmiešajte tvaroh, najemno nakrájanú pažítku, citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Dochuťte soľou a korením.
- Z osolených reďkoviek odstráňte prebytočnú tekutinu a vmiešajte ich do pripravenej tvarohovej zmesi.
- Dôkladne premiešajte.
- Pred podávaním vložte na pol hodiny do chladničky.
Podávajte s čerstvým celozrnným pečivom, prípadne so slanými crakermi.
Túto reďkovkovú nátierku je možné použiť aj ako dip, v ktorom môžete namáčik kúsky mrkvy, paprík či rapíkatého zeleru.