Veľmi jednoduchá nátierka, ktorú v prípade potreby je možné ľahko uchovať v chladničke po dobu niekoľkých dní.
Ingrediencie
- 8-10 kusov reďkoviek
- 60 g masla izbovej teploty
- pol lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
- čerstvá pažítka
- soľ
Postup
- Umyté reďkovky nakrájajte na malé kúsky.
- V miske zmiešajte maslo, citrónovú šťavu, nadrobno nakrájanú pažítku a približne polovicu množstva nakrájaných reďkoviek.
- Dôkladne premiešajte a pridajte trochu soli.
Táto nátierka chutí znamenite najmä na čerstvom chlebe. Podávajte ozdobené zvyšnými kúskami reďkoviek.
Reďkovky je možné mimochodom pridať aj do zemiakového šalátu. Okrem tejto verzie existujú ale aj mnohé ďalšie varianty zemiakového šalátu . Načerpajte inšpiráciu a pripravte si ho nielen na Vianoce!