Chutný šalát s krémovým dresingom, ktorý môže byť ozdobou akejkoľvek oslavy. Je nielen plný vitamínov a minerálov, ale vďaka vajíčkam je bohatý aj na bielkoviny.
Ingrediencie
Šalát
- 10 kusov reďkoviek
- 2 vajcia
- 1/2 šálky jarnej cibuľky
- niekoľko malých lístkov rímskeho či hlávkového šalátu na ozdobu
Dresing
- 1 PL majonézy
- 1 PL kyslej smotany
- 1 PL čerstvej citrónovej šťavy
- pol lyžičky horčica
- soľ, korenie
Postup
- Vajcia vložte do malého hrnca s vriacou vodou a uvarte natvrdo, približne 8-10 minút.
- V medziobdobí si umyte reďkovky a nakrájajte ich na tenké plátky.
- Uvarené vajcia opláchnite pod studenou vodou a odstráňte škrupiny.
- Následne vajíčka rozkrojte napoly a vyberte žĺtky.
- Bielky následne nakrájajte na malé kocky a žĺtky rozdrobte.
- V miske zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
- Dôkladne rozmiešajte do podoby dresingu.
- Časť dresingu následne rozprestrite na dno taniera, na ktorom chcete šalát servírovať.
- Na tento rozmazaný dresing potom pokladajte plátky reďkoviek.
- Vzniknutú vrstvu reďkoviek posypte kúskami bielkov, rozdrobeným žĺtkom a na kolieska nakrájanou jarnou cibuľkou.
- Ozdobte malými lístkami šalátu. V prípade, že máte k dispozícii iba väčšie listy, nakrájajte ich na malé kúsky.
Šalát servírujte s čerstvým pečivom a malou miskou dresingu.
Skvelým pomocníkom nielen na prípravu tejto polievky je kuchynský robot. Pokiaľ neviete, ako si elektrický šľahač s mixérom vybrať , navštívte náš veľký porovnávací test