Hodvábne jemná polievka, ktorá vášmu organizmu dodá po dlhej zime novú energiu a vitalitu. Zatiaľ čo jej lahodná chuť poteší vaše chuťové poháriky, ružový odtieň polievky bude potešením pre vaše oči.
Ingrediencie
- 2 zväzky reďkoviek
- 1 zemiakov
- 1/2 šálky cibule
- 2 šálky mlieka
- 1/4 šálky kyslej smotany
- 2 PL olivového oleja
- čerstvá petržlenová vňať
- soľ, korenie
Postup
- V hrnci či hlbšej panvici zohrejte olej, pridajte nakrájané reďkovky a cibuľu. Použite iba 3/4 množstvo reďkoviek.
- Varte za stáleho miešania niekoľko minút, kým cibuľa nezačne zlátnuť a reďkovky nebudú priesvitné.
- Následne pridajte k zmesi na malé kúsky nakrájaný zemiakov, mlieko, soľ a korenie.
- Zmes priveďte za občasného miešania do varu.
- Priklopte pokrievkou a varte približne 5 minút, kým zemiaky zmäknú.
- Následne vzniknutú zmes preložte do kuchynského robota a rozmixujte dohladka.
- Zostávajúce reďkovky nakrájajte na drobné rezančeky.
Polievku servírujte s lyžicou kyslej smotany, ozdobenou reďkovkovými rezančekmi a čerstvou petržlenovou vňaťou.