Nemáte čas na klasické nakladanie? Žiadny problém, s naším receptom budete mať hotovo za desať minút. Takto pripravené reďkovkové pickles môžete v chladničke uchovávať až dva týždne.
Ingrediencie
- 2 zväzky reďkoviek
- 1/2 šálky jablčného octu
- 1 šálka horúcej vody
- 1 PL cukru
- 1 a pol lyžičky soli
Postup
- Reďkovky dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky.
- Plátky vložte do pohára, v ktorom chcete reďkovky uchovávať.
- V miske zmiešajte jablkový ocot, cukor, soľ a horúcu vodu.
- Zmes miešajte až do doby, než sa cukor a soľ rozpustí.
- Následne zmes nalejte do pohára s reďkovkami a nechajte hodinu odpočívať.
- Po uplynutí tejto doby vložte uzavreté poháre do chladničky.
Nakladané reďkovky chutia skvele predovšetkým s mäsom, ale môžete nimi ozvláštniť aj chlebíčky či chuťovky.