Premýšľate o chutnej, zdravej a nevšednej prílohe k bravčovému či kuraciemu mäsu? Už nemusíte!
Ingrediencie
- 2 zväzky reďkoviek
- 2 PL masla
- 2/3 šálky vývaru
- 1 PL jablčného octu
- 1 lyžička cukru
- soľ
Postup
- Reďkovky umyte a nakrájajte na hrubšie plátky.
- Na panvici či v hrnci rozpustite maslo, pridajte plátky reďkoviek.
- Za občasného miešania varte približne 5-7 minút, kým reďkovky nezačnú mäknúť.
- Pridajte vývar, priveďte do varu a prikryte pokrievkou.
- Varte ďalších 5-7 minút.
- Pridajte jablkový ocot, cukor a soľ.
- Za občasného miešania varte do okamihu, kým sa tekutina zredukuje na glazúru, približne 2-3 minúty.
Dusené reďkovky môžete pripravovať spoločne s ďalšou zeleninou, a pripraviť si tak zdravú a krásnu pestrofarebnú prílohu.