Lákajú vás jednoduché, rýchle, ale zároveň veľmi chutné a originálne recepty?
Potom je tento pokrm ako stvorený pre vás!
Ingrediencie
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 400 g zemiakov
- 2 baklažány
- 1 cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- 3 ks stopkového zeleru
- 1 malý paradajkový pretlak
- 200 ml červeného vína
- 300 ml vývaru
- 50 g masla
- 0,5 l mlieka
- hladká múka
- 4 bobkové listy
- soľ, korenie, škorica, olivový olej
Postup
- Cibuľu a zeler nakrájajte najemno a cesnak na plátky.
- Na oleji v hrnci orestujte zeleninu a pridajte k nej mäso. Restujte ďalej.
- Pridajte 2 bobkové listy, pretlak, podlejte vínom a nechajte vyvariť alkohol. Následne pridajte vývar.
- Zmes osoľte, okoreňte a duste domäkka.
- Baklažány nakrájajte na plátky. Osoľte ich, okoreňte a posypte škoricou. Následne ich z oboch strán ich opražte.
- V menšom hrnci si pripravte bešamel, ochutený 2 bobkovými listami.
- Ošúpané zemiaky nakrájajte na plátky a časť z nich dajte na dno vymastenej zapekacej misy. Potom ich zalejte trochou bešamelu.
- Pridajte vrstvu ragú a zakryte ju baklažánom.
- Postup opakujte, kým nepoužijete všetky prísady.
- Posledné dve vrstvy by mali byť mäso a bešamel.
- Pečte v rozohriatej rúre pri 180 ° C, a to asi 40-45 minút.
- Vaša grécka musaka s hovädzím mäsom je hotová a teraz už len stačí pochutnať si na nej!
Ešte nemáte cukety dosť? Potom si môžete, po hlavnom jedle, pochutnať na skvelých receptoch na cuketové múčniky .