Jednoduchá musaka s mletým mäsom

Jednoduchá musaka s mletým mäsom

Lákajú vás jednoduché, rýchle, ale zároveň veľmi chutné a originálne recepty?

Potom je tento pokrm ako stvorený pre vás!

Ingrediencie

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 400 g zemiakov
  • 2 baklažány
  • 1 cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 ks stopkového zeleru
  • 1 malý paradajkový pretlak
  • 200 ml červeného vína
  • 300 ml vývaru
  • 50 g masla
  • 0,5 l mlieka
  • hladká múka
  • 4 bobkové listy
  • soľ, korenie, škorica, olivový olej

Postup

  • Cibuľu a zeler nakrájajte najemno a cesnak na plátky.
  • Na oleji v hrnci orestujte zeleninu a pridajte k nej mäso. Restujte ďalej.
  • Pridajte 2 bobkové listy, pretlak, podlejte vínom a nechajte vyvariť alkohol. Následne pridajte vývar.
  • Zmes osoľte, okoreňte a duste domäkka.
  • Baklažány nakrájajte na plátky. Osoľte ich, okoreňte a posypte škoricou. Následne ich z oboch strán ich opražte.
  • V menšom hrnci si pripravte bešamel, ochutený 2 bobkovými listami.
  • Ošúpané zemiaky nakrájajte na plátky a časť z nich dajte na dno vymastenej zapekacej misy. Potom ich zalejte trochou bešamelu.
  • Pridajte vrstvu ragú a zakryte ju baklažánom.
  • Postup opakujte, kým nepoužijete všetky prísady.
  • Posledné dve vrstvy by mali byť mäso a bešamel.
  • Pečte v rozohriatej rúre pri 180 ° C, a to asi 40-45 minút.
  • Vaša grécka musaka s hovädzím mäsom je hotová a teraz už len stačí pochutnať si na nej!

Šťavnatá grécka musaka s baklažánom zdobená bylinkami.
zdroj: recipetineats.com

Ešte nemáte cukety dosť? Potom si môžete, po hlavnom jedle, pochutnať na skvelých receptoch na cuketové múčniky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.