Brokolica obsahuje veľa horčíka, ktorý je potrebný na správnu činnosť svalov a srdca. Obsahuje aj vlákninu a pomáha správnej funkcii čriev.
Doprajte si tento zeleninový zázrak v podobe musaky.
Ingrediencie
- 1 väčšia okrúhlice (možno nahradiť aj kaleráb)
- 1 malá cuketa
- 1,5 hlávky brokolica
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 2 vajcia
- 150 ml mandľového mlieka
- 1 čajová lyžička tuniského korenia (červená paprika, rasca, trocha kurkumy, klinčeky)
- ½ čajovej lyžičky červenej papriky
- ½ čajovej lyžičky drveného tymiánu
Postup
- Brokolicu umyte a dajte na 10 minút do pary, aby krásne zmäkla.
- Po uvarení ju vložte do misky a roztlačte.
- Pridajte ½ čajovej lyžičky soli a 1 lyžičku mletej rasce. Môžete tiež pridať trochu mletého korenia.
- Vodnicu olúpte, nakrájajte na tenké plátky a rozdeľte na dve časti (pol pôjde do spodnej časti a pol na povrch).
- Cuketu nakrájajte na kolieska.
- Do vymasteného pekáča položte plátky okrúhlice, brokolicu a všetko zakončite vrstvou cukety.
- V miske si zmiešajte vajcia s mandľovým mliekom, pridajte zvyšné korenie (pol lyžičky soli, tymián, tuniské korenie, papriku) a polovicu tejto zmesi nalejte na cuketu.
- Pokryte všetko v pekáči zvyšnou okrúhličkou a zalejte zvyšnou zmesou.
- Pekáč zakryte alobalom a pečte cca 25 minút, pri 180 °C.
- Potom zložte alobal a pečte ďalších 20 minút, pri 180 °C.
- Prajeme dobrú chuť!
Zaujala vás srbská gastronómia? Vyskúšať môžete aj recept na srbské červené rizoto .