Originálna musaka z cukety

Originálna musaka z cukety

Tento grécky recept na musaku je vhodný aj pre toho, kto sa vyhýba sacharidom. Je pripravovaný s hovädzou omáčkou a namiesto zemiakov sú použité kúsky cukety.

Recept je jednoduchý a pochutí si na ňom celá rodina.

Ingrediencie

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa (nakrájaná na kocky)
  • 400 g paradajkovej passaty
  • 600 g hovädzieho mäsa
  • soľ
  • korenie
  • 2–4 cesnakové strúčiky (prelisovať)
  • 1,5 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1 bobkový list
  • 1 šálka syra Ricotta
  • 2 veľké cukety (nakrájané na plátky o šírke cca 0,5 cm)
  • ¼ šálky nastrúhaného parmezánu
  • čerstvo nasekané bylinky podľa vlastného výberu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si pekáč, vymastený olivovým olejom.
  • Olivový olej rozohrejte na veľkej panvici. Pridajte cibuľu a restujte dosklovata (cca 3–4 minúty).
  • Pridajte cesnak a smažte ešte asi minútu. Stále miešajte, aby cesnak nezhorkol.
  • Pridajte mäso a smažte, kým nebude ružové.
  • Vmiešajte passatu, pridajte korenie a priveďte do varu.
  • Akonáhle sa zmes začne variť, znížte plameň na minimum, prikryte pokrievkou a varte asi 15 minút.
  • Zo zmesi vyberte bobkový list a pokračujte vo varení.
  • Do pripraveného pekáča striedavo vrstvite plátky cukety s omáčkou a zakončite vrstvou plátkov cukety.
  • Hotovú cuketovú musaku posypte parmezánom a pečte 25–30 minút.
  • Po upečení posypte hotový pokrm nasekanými bylinkami a nechajte si chutiť.

Zapečená cuketa s mletým mäsom, nakrájaná na kolieska, podávaná v bielej mise a zdobená čerstvou petržlenovou vňaťou.
zdroj: healthyfitnessmeals.com

Keď už ste sa rozhodli pripraviť si turecký pokrm, prečo ho nezavŕšiť skvelou tureckou kávou .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.