Srbská musaka

Srbská musaka

Toto jedlo je podobné gréckej musake, ale namiesto baklažánu obsahuje zemiaky.

Zemiaky sú nakrájané na plátky a vrstvia sa s mletým hovädzím alebo bravčovým mäsom, ktoré je, pred pečením, pokryté jogurtovo-vaječnou omáčkou.

Ingrediencie

  • ¼ šálky olivového oleja
  • 1 kg zemiakov
  • 1 cibuľa (nakrájaná na kocky)
  • 450 g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa
  • soľ
  • korenie

Poleva:

  • 4 vajcia
  • 1 šálka jogurtu alebo kyslej smotany
  • 2 šálky mlieka
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Zemiaky oškrabajte a nakrájajte ich na, asi 1 cm široké, plátky.
  • Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte teplotu. Osmahnite dosklovata a pridajte mleté mäso. Mäso ochuťte soľou a korením.
  • Mäso smažte, kým nezhnedne.
  • Zatiaľ čo sa mäso pripravuje, rozohrejte si rúru na 200 ° C a pripravte si pekáč, ktorý vymažte olivovým olejom.
  • Polovicu nakrájaných zemiakov (asi 2 vrstvy) položte na dno pekáča a ochuťte soľou a korením.
  • Na zemiaky dajte vrstvu mäsovej zmesi, ktorú pokryte ďalšou vrstvou zemiakov. Takto pokračujte, kým vám nedôjde materiál. Horná vrstva by mala byť tvorená zemiakmi.
  • Vo vedľajšej miske zmiešajte vajcia, jogurt, mlieko, soľ a korenie a pokrm touto zmesou prelejte.
  • Pečte cca 1 hodinu, kým zemiaky nezmäknú a vrchná časť nebude zlatohnedá.
  • Po upečení nechajte srbskú musaku stáť asi 10 minút a potom podávajte.

Srbská musaka s mletým mäsom a pečeným baklažánom, servírovaná na bielom tanieri.
tarasmulticulturaltable.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.