Turecká musaka

Turecká musaka

Tento recept je vhodný ako večera, ak máte chuť na niečo rýchle, ľahké a zároveň zaujímavé.

Ingrediencie

  • 6 polievkových lyžíc olivového oleja
  • 400 g baklažánu (ošúpaného a nakrájaného na 3cm kocky)
  • 1 cibuľa (nasekaná nahrubo)
  • 1 polievková lyžica zeleného korenia
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekaného najemno)
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 polievkové lyžice paradajkovej passaty
  • 1 polievková lyžica chilli pasty (môžete nahradiť 1 červenou paprikou nasekanou najemno)
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 400 g čerstvých paradajok (nakrájaných na kúsky)
  • 2 čajové lyžičky korenia
  • voda
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Zmiešajte baklažán so 4 lyžicami olivového oleja, trochou soli a korenia.
  • Všetko umiestnite do zapekacej misy a pečte 20–25 minút.
  • Zatiaľ čo sa všetko pečie, rozohrejte panvicu na vysokú teplotu. Na panvicu nalejte 1 lyžicu oleja a začnite restovať mäso. Mäso od seba nemusí byť úplne rozdelené. Pokrm skvele chutí, pokiaľ necháte v mäse niekoľko hrudiek.
  • Po orestovaní odložte mäso do misy a ponechajte ho stranou. Znížte teplotu na stredný stupeň, na panvicu vlejte zvyšok oleja a osmažte cibuľu, ochutenú štipkou soli. Pridajte aj zelené korenie.
  • Za stáleho miešania smažte asi 8–10 minút.
  • Pridajte cesnak, paradajkovú passatu a cukor. Stále miešajte a smažte 1–2 minúty.
  • K zmesi pridajte mäso s paradajkami a podlejte asi 200 ml vody.
  • Všetko dobre premiešajte, dochuťte soľou a korením a, na miernom ohni, varte, kým sa paradajky nerozpadnú. Potrvá to 10 – 15 minút.
  • Opatrne pridajte pečený baklažán a pokračujte vo varení, kým sa väčšina vody z panvice neodparí (5–15 minút).
  • Pozor! Miešajte opatrne, aby sa baklažány nerozpadli.
  • Tureckú musaku s hovädzím mäsom podávajte teplú a ak chcete, posypte ju po povrchu nasekanou petržlenovou vňaťou.

Zapečené mleté hovädzie mäso na turecký spôsob s baklažánom a paradajkovou passatou.
zdroj: vidarbergum.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.