V Bulharsku je tento pokrm veľmi obľúbený, a to jednoducho preto, lebo sa pripravuje rýchlo, ľahko a chutí skvele.
Prineste kúsok zahraničia aj do vašej kuchyne.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov (nakrájaných na malé kocky)
- 1,5 kg mletého hovädzieho mäsa (môžete zvoliť aj mix mäsa s bravčovým)
- 1 cibuľa (nasekaná nadrobno)
- 2 šálky mlieka
- 4 vajcia
- ½ šálky oleja
- 2 polievkové lyžice mletej papriky
- 1 polievková lyžica soli
- 1 čajová lyžička drveného čierneho korenia
Postup
- Cibuľu osmažte dozlatista.
- Potom k nej pridajte mleté mäso, korenie, papriku a ½ polievkovej lyžice soli.
- Vymažte tak dlho, kým mäso nezhnedne.
- Zatiaľ čo sa mäso smaží, pripravte si zemiaky.
- Nasekané zemiaky premiešajte so zvyšnou soľou. Pridajte zemiaky k mäsovej zmesi a pečte v rúre, vyhriatej na 200 °C, po dobu 40 minút.
- Medzi tým, čo sa pokrm pečie, zmiešajte mlieko a vajcia. Túto zmes nalejte na bulharskú musaku, a to 10 minút pred koncom pečenia.
- Pokrm môžete, ihneď po upečení, podávať.