Tento recept je trošku netradičný. Ryža je totiž obsiahnutá už priamo v paprikách.
Pochutnajte si na tomto výbornom, rýchlom a jednoduchom jedle.
Ingrediencie
Papriky:
- 450 g hovädzieho mäsa
- ½ šálky dlhozrnnej bielej ryže (nevarené)
- 1 šálka vody
- 6 zelených paprík
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 1 polievková lyžica worcestrovej omáčky
- ¼ čajovej lyžičky sušeného cesnaku
- ¼ čajovej lyžičky sušenej cibule
- soľ
- korenie
Omáčka:
- tymián a bazalka na dochutenie
- 1 bobkový list
- 10 ks celého korenia
- 5 guličiek nového korenia
- 1 cibuľa
- 25 g masla
- 1 paradajkový pretlak
- cukor (na dochutenie)
- ½ citróna
- 1 plechovka krájaných paradajok
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C a dajte variť ryžu, približne na 20 minút, do osolenej vody.
- Na panvici opražte hovädzie mäso. Vymažte, kým mäso nezačne hnednúť.
- Papriky umyte a ich vrcholky odrežte. Odstráňte z ich stredu semená a všetky membrány.
- Papriky vložte do panvice nastojato. Pokiaľ by vám papriky nechceli v pekáči stáť, je možné odrezať aj spodnú časť.
- V miske zmiešajte uvarenú ryžu, opečené hovädzie mäso, paradajky z 1 plechovky, worcestrovú omáčku, cibuľu, cesnak a soľ s korením.
- Touto zmesi naplňte každú papriku v pekáči, ktorý je vymastený olejom, aby sa papriky neprichytili ku dnu.
- Vložte do rúry a pečte asi 1 hodinu, kým papriky nezmäknú.
- Zatiaľ čo sa papriky pečú, pripravte si omáčku.
- Cibuľu nakrájajte nadrobno a na rozpustenom masle ju opražíme do sklovata.
- Pridajte pretlak s druhou plechovkou paradajok a premiešajte.
- Po chvíli všetko rozmixujte do hladka a pridajte všetko korenie.
- Prilejte asi 0,5 l vývaru a dochuťte soľou a korením.
- Varte asi 10 minút. Ak je to nutné, pridajte múku na zahustenie.
- Výslednú omáčku oslaďte podľa vlastnej chuti a pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy pre kyslejšiu chuť.
- Akonáhle je paradajková omáčka s plnenými paprikami hotová, môžete ihneď podávať.