Plnené paprikové struky po maďarsku

Plnené paprikové struky po maďarsku

Vychutnajte si pravý maďarský recept, ktorý je hotový za pár minút.

Ingrediencie

  • 4 papriky (viacfarebné)
  • 1 malá cibuľa (jemne nasekaná)
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • ½ šálky ryže (opláchnutá a predvarená)
  • 1 veľké vajcia (rozšľahané)
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička soli
  • ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
  • 2 plechovky krájaných paradajok (nutné rozmixovať)
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 kyslá smotana (voliteľne)

Postup

  • Papriky umyte, vnútornú stranu vydlabte a ochuťte soľou a korením. Vršky paprík, ktoré ste odrezali, nasekajte nadrobno a vložte do misy.
  • Do rovnakej misy pridajte nasekanú cibuľu, mäso, predvarenú ryžu, vajcia, papriku, soľ, korenie a cesnak. Dobre premiešajte.
  • Papriky touto zmesou naplňte, ale nie do plna. Od vrcholu papriky nechajte asi centimeter voľného priestoru.
  • Ak ste naplnili všetky papriky a zostala vám nejaká mäsová zmes, vytvorte z nej mäsové guličky.
  • Naplnené papriky, aj s prípadnými mäsovými guľami, umiestnite do pekáča alebo na plech, vyložený papierom na pečenie.
  • Paradajky rozmixujte, ochuťte cukrom a rozmixujte. Touto omáčkou polejte každú papriku.
  • Papriky pečte v rúre, rozohriatej na 180 ° C, asi 1 hodinu.
  • Papriky môžete podávať s kyslou smotanou alebo chrumkavým bielym či ražným chlebom.
  • Ak urobíte viac porcií, môžete papriky tiež zmraziť a uchovať ich inokedy.

Zelené a červené plnené papriky po maďarsku so zeleninou, mäsom a ryžou.
zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.