Príprava tohto variantu dusenej mrkvy je naozaj jednoduchá a nie je potrebné si lámať hlavu s náročnými ingredienciami a postupmi.
Poďme na to.
Ingrediencie
- 5 stredne veľkých mrkví
- 1 hrnček vlažnej vody
- 1 lyžica cukor krupica
- ½ čajovej lyžičky soli
- 50g masla (2 polievkové lyžice) – nerozpusteného
- hrsť čerstvo nasekaného petržlenu
Postup
- Pripravte si všetky potrebné ingrediencie.
- Mrkva opláchnite a olúpte, odrežte a zlikvidujte konce.
Nakrájajte mrkvu na tenké plátky. - Nakrájanú mrkvu vložte do stredne veľkého hrnca a prilejte hrnček vlažnej vody.
- Následne pridáte soľ a cukor.
- Hrniec s mrkvou umiestnite na platničku a necháte priviesť do varu. Priebežne miešate.
- Potom znížte teplotu na stredne nízku, zakryte hrniec a varte asi 20 minút, alebo pokiaľ nebude mrkva krehká.
- Mrkva sceďte, vhoďte do nej 2 polievkové lyžice masla a nasekanú petržlen.
- Následne premiešajte a môžete podávať.