Skvelé jedlo so sladko-slanou chuťou. Pokiaľ máte čerstvú mrkvu, môžete uvariť dva zväzky mrkvy v jednom litri mierne osolenej vody a tekutinu si ponechať na varenie (namiesto konzervy).
Ingrediencie
- 900g mletého hovädzieho mäsa
- 500g mrkvy
- ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžička soli
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1-2 strúčiky cesnaku
- rastlinný olej
- Kajenské korenie podľa chuti (nepovinné)
Postup
- Mrkvu očistíte, olúpete a nakrájate na tenké plátky.
- Následne vložíte do hrnca s vodou, pridáte štipku soli, privediete do varu a za stáleho miešania necháte asi 15 až 20 minút podusiť, kým nie je mrkva mäkká.
- Na vedľajšej platničke si medzitým v panvici rozohrejete olej.
- Do rozpáleného oleja dáte mleté hovädzie mäso a necháte zhnednúť.
- Keď bude mäso hotové, vyberte ho z panvice.
- Cibuľu zbavíte šupky, nakrájate na plátky a vložíte do panvice, kde sa predtým nachádzalo mäso.
- K cibuli pridáte korenie, soľ, lisovaný cesnak a za priebežného miešania necháte variť, kým nie je cibuľa mäkká.
- Hotovú mrkvu pridáte na panvicu a pár lyžíc z mrkvovej šťavy pridajte do panvice taktiež.
- Hotové mäso taktiež pridáte do panvice a všetko za priebežného miešania nechajte 15 až 20 minút variť.
- Postupne pridávajte viac šťavy z varených mrkví, aby sa zmes na panvici mohla ešte chvíľu dusiť. (Ak nemáte dostatok tekutiny z varených mrkví, pridajte trochu vody). Zmes na panvici by mala lepiť.
- Necháte tekutinu trochu vyvariť pokiaľ nie je zmes akurát lepkavá, podľa vašej chuti.
- Môžete podávať s ryžou alebo varenými zemiakmi.