Mrkva s mletým hovädzím mäsom

Mrkva s mletým hovädzím mäsom

Skvelé jedlo so sladko-slanou chuťou. Pokiaľ máte čerstvú mrkvu, môžete uvariť dva zväzky mrkvy v jednom litri mierne osolenej vody a tekutinu si ponechať na varenie (namiesto konzervy).

Ingrediencie

  • 900g mletého hovädzieho mäsa
  • 500g mrkvy
  • ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • rastlinný olej
  • Kajenské korenie podľa chuti (nepovinné)

Postup

  • Mrkvu očistíte, olúpete a nakrájate na tenké plátky.
  • Následne vložíte do hrnca s vodou, pridáte štipku soli, privediete do varu a za stáleho miešania necháte asi 15 až 20 minút podusiť, kým nie je mrkva mäkká.
  • Na vedľajšej platničke si medzitým v panvici rozohrejete olej.
  • Do rozpáleného oleja dáte mleté hovädzie mäso a necháte zhnednúť.
  • Keď bude mäso hotové, vyberte ho z panvice.
  • Cibuľu zbavíte šupky, nakrájate na plátky a vložíte do panvice, kde sa predtým nachádzalo mäso.
  • K cibuli pridáte korenie, soľ, lisovaný cesnak a za priebežného miešania necháte variť, kým nie je cibuľa mäkká.
  • Hotovú mrkvu pridáte na panvicu a pár lyžíc z mrkvovej šťavy pridajte do panvice taktiež.
  • Hotové mäso taktiež pridáte do panvice a všetko za priebežného miešania nechajte 15 až 20 minút variť.
  • Postupne pridávajte viac šťavy z varených mrkví, aby sa zmes na panvici mohla ešte chvíľu dusiť. (Ak nemáte dostatok tekutiny z varených mrkví, pridajte trochu vody). Zmes na panvici by mala lepiť.
  • Necháte tekutinu trochu vyvariť pokiaľ nie je zmes akurát lepkavá, podľa vašej chuti.
  • Môžete podávať s ryžou alebo varenými zemiakmi.
zmes mletého mäsa s kúskami mrkvy na panvici
zdroj: allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.