Radi by ste vašej rodine uvarili niečo výživné a zároveň aj zdravé na nedeľný obed?
Myslím si, že po tomto jedle budú vaši stravníci slintať ešte niekoľko dní potom.
Ingrediencie
- rastlinný olej
- 8 kuracích stehien alebo kuracích pŕs, vykostené, bez kože
- 2 lyžice dijonskej horčice
- šťava z polovice citróna
- lyžička soli
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
- ½ lyžičky suchého tymiánu
- 8 väčších mrkví, nakrájaných na plátky
- panvica / hrniec, ktorý je odolný proti rúre
Postup
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Kvapku oleja rozpáľte na panvici.
- Vo veľkej miske dôkladne zmiešajte kuracie stehná s dijonskou horčicou, citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a sušeným tymiánom, aby sa kura rovnomerne obalilo.
- Obalené kura preložte do horúcej panvice a varte 6 až 8 minút, kým mäso nebude dozlatista osmažené.
- Vypnite sporák, obráťte kura a pridajte nakrájanú mrkvu, ako na kura, tak aj okolo neho.
- Panvicu s kuracím mäsom a mrkvou preložte do rúry a opekajte 30 minút.
- Zo začiatku panvicu starostlivo zarobte/priklopte alobalom a na posledných 10 minút alobal odoberte (po prepichnutí mäsa vidličkou by mala byť šťava čistá a nie červenoružová).
- Panvicu potom vyberte z rúry a môžete podávať.