Varená mrkva s kuracím mäsom

Varená mrkva s kuracím mäsom

Radi by ste vašej rodine uvarili niečo výživné a zároveň aj zdravé na nedeľný obed?
Myslím si, že po tomto jedle budú vaši stravníci slintať ešte niekoľko dní potom.

Ingrediencie

  • rastlinný olej
  • 8 kuracích stehien alebo kuracích pŕs, vykostené, bez kože
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • šťava z polovice citróna
  • lyžička soli
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • ½ lyžičky suchého tymiánu
  • 8 väčších mrkví, nakrájaných na plátky
  • panvica / hrniec, ktorý je odolný proti rúre

Postup

  • Predhrejte si rúru na 200°C.
  • Kvapku oleja rozpáľte na panvici.
  • Vo veľkej miske dôkladne zmiešajte kuracie stehná s dijonskou horčicou, citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a sušeným tymiánom, aby sa kura rovnomerne obalilo.
  • Obalené kura preložte do horúcej panvice a varte 6 až 8 minút, kým mäso nebude dozlatista osmažené.
  • Vypnite sporák, obráťte kura a pridajte nakrájanú mrkvu, ako na kura, tak aj okolo neho.
  • Panvicu s kuracím mäsom a mrkvou preložte do rúry a opekajte 30 minút.
  • Zo začiatku panvicu starostlivo zarobte/priklopte alobalom a na posledných 10 minút alobal odoberte (po prepichnutí mäsa vidličkou by mala byť šťava čistá a nie červenoružová).
  • Panvicu potom vyberte z rúry a môžete podávať.
kolieska opečené mrkvy s mäsom a tymianom
zdroj: asweetpeachef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.