Jednoduché makrónky z kokosovej múky

Jednoduché makrónky z kokosovej múky

Tento recept na makrónky je jednoduchšie v tom, že nemusíte čakať až cesto na plechu zaschne. A kombinácia kokosu a bielej čokolády je jednoducho neodolateľná.

Ingrediencie

Cesto:

  • 150 g mletých mandlí
  • 150 g práškového cukru
  • 2 lyžice nesladeného drveného kokosu
  • 4 bielky
  • štipka soli
  • 150 g krupicového cukru
  • 40 ml vody
  • potravinárske farbivo

Krém:

  • 250 g bielej čokolády
  • 120 g smotany na šľahanie
  • 10 ml kokosového extraktu
  • (biele potravinárske farbivo – nie je nutné, s jeho pomocou ale bude krém naozaj biely)
  • 35 g strúhaného kokosu
  • 30 g cukru
  • 15 ml vody

Postup

  • Najprv si pripravte krém: Na panvici nechajte rozpustiť cukor, zalejte ho vodou
  • Vo chvíli keď cukrová zmes začne prebublávať prisypte kokos, premiešavajte a opekajte do zlatista
  • Bielu čokoládu pokrájajte na malé kúsky, dajte do misky, zalejte smotanou na šľahanie a rozpustite vo vodnom kúpeli
  • Odstavte z platne, pridajte kokosový extrakt, biele potravinárske farbivo a premiešajte
  • Prisypte karamelizovaný kokos, starostlivo zamiešajte a nechajte odpočívať pri izbovej teplote
  • A teraz cesto: mandle rozdrvte v kuchynskom robote na múku
  • Premiešajte s práškovým cukrom a zmes preosejte cez sito do misy
  • K dvom bielkom pridajte potravinárske farbivo a premiešajte
  • Nalejte na mandľovo-cukrovú zmes
  • Do inej misy si pripravte zvyšné dva bielky a posypte ich štipkou soli
  • Na panvici zalejte krupicový cukor vodou, ohrievajte a kuchynským teplomerom strážte teplotu
  • Akonáhle dosiahne teplota 112° začnite ručným mixérom šľahať bielky
  • Pri teplote 118 ° zložte panvicu z platne a cukrový sirup pomaly prilievajte k vznikajúcemu snehu
  • Šľahajte kým sa nevytvorí hladký krém s tuhými vrcholmi
  • Pridajte opatrne mandľovú zmes a stierkou premiešajte do hladka
  • Plech vyložte papierom na pečenie
  • Cesto dajte do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie vytláčajte pusinky s priemerom približne 4 cm
  • Plechom niekoľkokrát kliknite o dosku aby si cesto sedlo a aby v ňom nezostali vzduchové bubliny
  • Dajte piecť do rúry vyhriatej na 150 ° na 20 – 25 minút
  • Potom nechajte vychladnúť a plňte čokoládovo – kokosovou náplňou
  • Hotové makrónky nechajte uležať cez noc

Môžete postupovať aj podľa videoreceptu:

Miska bielych makrónok s bielym krémom vo vnútri
Zdroj: sweetandsavorybyshinee.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.