Tento recept na makrónky je jednoduchšie v tom, že nemusíte čakať až cesto na plechu zaschne. A kombinácia kokosu a bielej čokolády je jednoducho neodolateľná.
Ingrediencie
Cesto:
- 150 g mletých mandlí
- 150 g práškového cukru
- 2 lyžice nesladeného drveného kokosu
- 4 bielky
- štipka soli
- 150 g krupicového cukru
- 40 ml vody
- potravinárske farbivo
Krém:
- 250 g bielej čokolády
- 120 g smotany na šľahanie
- 10 ml kokosového extraktu
- (biele potravinárske farbivo – nie je nutné, s jeho pomocou ale bude krém naozaj biely)
- 35 g strúhaného kokosu
- 30 g cukru
- 15 ml vody
Postup
- Najprv si pripravte krém: Na panvici nechajte rozpustiť cukor, zalejte ho vodou
- Vo chvíli keď cukrová zmes začne prebublávať prisypte kokos, premiešavajte a opekajte do zlatista
- Bielu čokoládu pokrájajte na malé kúsky, dajte do misky, zalejte smotanou na šľahanie a rozpustite vo vodnom kúpeli
- Odstavte z platne, pridajte kokosový extrakt, biele potravinárske farbivo a premiešajte
- Prisypte karamelizovaný kokos, starostlivo zamiešajte a nechajte odpočívať pri izbovej teplote
- A teraz cesto: mandle rozdrvte v kuchynskom robote na múku
- Premiešajte s práškovým cukrom a zmes preosejte cez sito do misy
- K dvom bielkom pridajte potravinárske farbivo a premiešajte
- Nalejte na mandľovo-cukrovú zmes
- Do inej misy si pripravte zvyšné dva bielky a posypte ich štipkou soli
- Na panvici zalejte krupicový cukor vodou, ohrievajte a kuchynským teplomerom strážte teplotu
- Akonáhle dosiahne teplota 112° začnite ručným mixérom šľahať bielky
- Pri teplote 118 ° zložte panvicu z platne a cukrový sirup pomaly prilievajte k vznikajúcemu snehu
- Šľahajte kým sa nevytvorí hladký krém s tuhými vrcholmi
- Pridajte opatrne mandľovú zmes a stierkou premiešajte do hladka
- Plech vyložte papierom na pečenie
- Cesto dajte do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie vytláčajte pusinky s priemerom približne 4 cm
- Plechom niekoľkokrát kliknite o dosku aby si cesto sedlo a aby v ňom nezostali vzduchové bubliny
- Dajte piecť do rúry vyhriatej na 150 ° na 20 – 25 minút
- Potom nechajte vychladnúť a plňte čokoládovo – kokosovou náplňou
- Hotové makrónky nechajte uležať cez noc
Môžete postupovať aj podľa videoreceptu: