Karbonátky z červenej repy sú veľmi obľúbené. Keď časť mäsa nahradíte zeleninou získate veľmi chutné, zdravšie a tiež lacnejšie jedlo.
Ingrediencie
- 400 g surovej nastrúhanej repy
- 600 g mletého mäsa – mix bravčové a hovädzie
- 2 lyžičky soli
- korenie
- čerstvé bylinky – koriander/ tymián/ rozmarín
- štipka chilli
Postup
- Všetky ingrediencie starostlivo premiešajte vo veľkej mise
- Na lyžicou naberte časť zmesi a rukami z nej vytvarujte guľu alebo placku
- Postupne takto vytvorte guličky/placky z celej zmesi a nechajte ich chvíľu oddýchnuť v chladničke
- Vo väčšej panvici rozpáľte vrstvu oleja a opekajte karbonátky z oboch strán do zlatista
- Ak chcete zdravší variant pečte fašírky nasucho v rúre – 30 minút na 180°
- Podávajte so vareným alebo šťouchaným zemiakom, alebo so zemiakovou kašou