Kuracie mäso so smotanou na karí

Kuracie mäso so smotanou na karí

Nebojte sa orientálnej chuti a skúste kuracie mäso ozvláštniť indickým korením. Jeho štipľavosť krásne zjemní smotana a výsledná chuť je jednoducho dokonalá.

INGREDIENCIA

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice kari korenia
  • 1 lyžička nasekaného zázvoru
  • 1 téglik smotany 12%
  • 2 lyžice olivového oleja
  • korenie a soľ

POSTUP

  1. V lyžici olivového oleja rozmiešajte soľ a korenie
  2. V tejto zmesi vykúpte kuracie prsia
  3. Na panvici rozohrejte druhú lyžicu oleja a mäso na ňom opečte 2 minúty z každej strany
  4. Potom ho vyberte a dajte bokom
  5. Do panvice dajte nadrobno nakrájanú cibuľku a orestujte
  6. Pridajte korenie, nadrobno nasekaný cesnak a zázvor a krátko opečte nech sa korenie rozvonia
  7. Zmiernite plameň a do panvice nalejte smotanu.
  8. Pozvoľna priveďte do varu
  9. Vložte späť kuracie mäso, zakryte pokrievkou a varte 15 minút
  10. Potom môžete servírovať.
Kuracie plátky v karí omáčke

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.