Nebojte sa orientálnej chuti a skúste kuracie mäso ozvláštniť indickým korením. Jeho štipľavosť krásne zjemní smotana a výsledná chuť je jednoducho dokonalá.
INGREDIENCIA
- 4 ks kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice kari korenia
- 1 lyžička nasekaného zázvoru
- 1 téglik smotany 12%
- 2 lyžice olivového oleja
- korenie a soľ
POSTUP
- V lyžici olivového oleja rozmiešajte soľ a korenie
- V tejto zmesi vykúpte kuracie prsia
- Na panvici rozohrejte druhú lyžicu oleja a mäso na ňom opečte 2 minúty z každej strany
- Potom ho vyberte a dajte bokom
- Do panvice dajte nadrobno nakrájanú cibuľku a orestujte
- Pridajte korenie, nadrobno nasekaný cesnak a zázvor a krátko opečte nech sa korenie rozvonia
- Zmiernite plameň a do panvice nalejte smotanu.
- Pozvoľna priveďte do varu
- Vložte späť kuracie mäso, zakryte pokrievkou a varte 15 minút
- Potom môžete servírovať.