Zelené fazuľky na smotane s kuracím mäsom sú rýchlym a jednoduchým receptom. Biele víno dodá omáčke šmrnc a celé jedlo pozdvihne na úplne inú úroveň.
INGREDIENCIA
- 600 g kuracích pŕs
- 500 g mrazených fazuľkových strukov
- 250 ml bieleho suchého vína
- 250 ml smotany
- 2 ks cibule šalotky, nakrájaná
- 1 lyžica rozmarínu
- soľ a korenie
POSTUP
- Fazuľky vyberte z mrazničky a nechajte ich rozmraziť.
- Prsia rozkrojte napoly, okoreňte soľou a korením a osmažte na oleji.
- Potom z panvice vyberte a dajte bokom.
- Osmažte cibuľku a cesnak, pridajte fazuľky a rozmarín a smažte spoločne za stáleho miešania asi 5 minút.
- Do panvice prilejte polovičné množstvo vína a poduste.
- Keď sa tekutina odparí, zalejte zvyškom vína a smotanou.
- Do vzniknutej omáčky vložte späť kuracie mäso a 5 minút pod pokrievkou všetko zvoľna poduste.