Kuracia pečeň v jemnej omáčke

Kuracia pečeň v jemnej omáčke

Pečeň je skvelým zdrojom vitamínu A, D a všetkých vitamínov skupiny B. Vychutnajte si ich v jemnej smotanovej omáčke.

INGREDIENCIA

  • 0,5 kg kuracej pečene
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/4 hrnčeka bieleho vína
  • 1/4 hrnčeka smotany na šľahanie
  • 1/2 lyžičky tymiánu
  • 1/2 lyžičky sladkej papriky
  • soľ
  • korenie

POSTUP

  1. Na väčšej panvici rozpáľte olej.
  2. Pridajte najemno nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte.
  3. Pridajte pečeň a opekajte 5-7 minút.
  4. Prilejte víno a smotanu.
  5. Zasypte tymianom, paprikou, osoľte a okoreňte.
  6. Zamiešajte, priveďte do varu a ešte 5 minút prevarte.
  7. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte
Smotanová omáčka s kuracou pečeňou

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.