Pečeň je skvelým zdrojom vitamínu A, D a všetkých vitamínov skupiny B. Vychutnajte si ich v jemnej smotanovej omáčke.
INGREDIENCIA
- 0,5 kg kuracej pečene
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/4 hrnčeka bieleho vína
- 1/4 hrnčeka smotany na šľahanie
- 1/2 lyžičky tymiánu
- 1/2 lyžičky sladkej papriky
- soľ
- korenie
POSTUP
- Na väčšej panvici rozpáľte olej.
- Pridajte najemno nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte.
- Pridajte pečeň a opekajte 5-7 minút.
- Prilejte víno a smotanu.
- Zasypte tymianom, paprikou, osoľte a okoreňte.
- Zamiešajte, priveďte do varu a ešte 5 minút prevarte.
- Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte