Slané vdolky s makom

Slané vdolky s makom

Avšak musíme spomenúť aj slanú obmenu vdolkov s makom, ktoré sú veľmi obľúbené.

INGREDIENCIA

  • 7 a ½ hrnčeka chlebovej múky
  • 5 lyžičiek soli
  • 2 lyžičky sušeného droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 3 hrnčeky vody

Na naplnenie:

  • 2 lyžice oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • mak na posyp
  • vajcia na potretie

POSTUP

  • Do misy si nasypeme múku, pridáme k nej soľ, nalejeme vlažnú vodu a do nej dáme sušené droždie s lyžičkou cukru.
  • Potom dôkladne vypracujeme hutné cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť aspoň hodinu.
  • Následne si cesto vyvaľkáme na placku, vykrojíme kolieska pomocou pohára, stredy vdolkov sploštíme, prikryjeme utierkou a necháme opäť kysnúť aspoň pol hodiny.
  • Cibuľu si nakrájame na kocky a osmažíme.
  • Potom vdolky potrieme rozšľahaným vajcom, do jamiek dáme osmaženú cibuľu a všetko zasypeme makom.
  • Vdolky dáme piecť na 230 °C.
  • Pečieme asi 12-15 minút.
Recept na makové vdolky naslané.
vikilinka.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.