Avšak musíme spomenúť aj slanú obmenu vdolkov s makom, ktoré sú veľmi obľúbené.
INGREDIENCIA
- 7 a ½ hrnčeka chlebovej múky
- 5 lyžičiek soli
- 2 lyžičky sušeného droždia
- 1 lyžička cukru
- 3 hrnčeky vody
Na naplnenie:
- 2 lyžice oleja
- 1 veľká cibuľa
- mak na posyp
- vajcia na potretie
POSTUP
- Do misy si nasypeme múku, pridáme k nej soľ, nalejeme vlažnú vodu a do nej dáme sušené droždie s lyžičkou cukru.
- Potom dôkladne vypracujeme hutné cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť aspoň hodinu.
- Následne si cesto vyvaľkáme na placku, vykrojíme kolieska pomocou pohára, stredy vdolkov sploštíme, prikryjeme utierkou a necháme opäť kysnúť aspoň pol hodiny.
- Cibuľu si nakrájame na kocky a osmažíme.
- Potom vdolky potrieme rozšľahaným vajcom, do jamiek dáme osmaženú cibuľu a všetko zasypeme makom.
- Vdolky dáme piecť na 230 °C.
- Pečieme asi 12-15 minút.