Hľadáte recept na vdolky, ktoré sa zakaždým povedú? Máme skvelý tip. Overené pohostenie pre každú návštevu.
INGREDIENCIA
- 500 g múky
- ½ balíčka čerstvého droždia
- 200 ml vlažného mlieka
- 50 g masla
- 50 g cukru
- soľ
- 2 vajcia
- cukor na obalenie
- olej na vyprážanie
POSTUP
- Do misy si nasypeme múku, urobíme do nej jamku a do jamky nadrobíme droždie, lyžičku cukru a zalejeme trochou vlažného mlieka.
- Prikryjeme a necháme vzísť kvások.
- Po 10 minútach pridáme rozpustené maslo, zvyšok cukru, mlieka, vajcia a štipku soli.
- Všetko dôkladne prehniteme, cesto opäť prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste ďalších 30 minút.
- Potom z cesta urobíme valček a rozdelíme ho na 12 kusov.
- Z každého kúska urobíme guľu, ktorú sploštíme, aby bola placka uprostred najtenšia.
- Vdolky skladáme na pomúčenú dosku, opäť prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte 10 minút.
- Potom vdolky vyprážame v dostatočnom množstve rozpáleného tuku z oboch strán zhruba 5-7 minút dozlatista.