Domáce vdolky zo zemiakov

Domáce vdolky zo zemiakov

Už ste niekedy skúšali vdolky zo zemiakového cesta? Sú určite hutnejšie, ale aj výživnejšie.

INGREDIENCIA

  • 200 g polohrubej múky
  • 150 g zemiakov varených v šupke
  • 1 lyžica cukru
  • štipka soli
  • 1 vajíčko
  • ½ čerstvého droždia
  • 1 dl mlieka
  • marmeláda

POSTUP

  • Do vlažného mlieka si rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru a necháme vzísť kvások.
  • Do misy si dáme múku, nastrúhame zemiaky, pridáme soľ, zvyšok cukru, vajcia a pridáme vykysnutý kvások.
  • Cesto vypracujeme a necháme kysnúť asi hodinu.
  • To potom vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska, ktoré uprostred sploštíme.
  • Vyprážame na rozpálenom tuku z každej strany dozlatista.
  • Podávame s marmeládou, ale môžeme pridať aj tvaroh, šľahačku alebo kyslú smotanu.
Zemiakové vdolečky podomácky.
receptik.interez.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.