Vďaka zemiakom celkom príjemne zasýti. Huby potom dodajú vyváženú chuť, ktorá zemiakovke jednoducho patrí.
INGREDIENCIA
- 750 g zemiakov
- 20 g sušených húb
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica masla
- 1,5 litra vody (vrátane vody zo zemiakov)
- 1 strúčik cesnaku
- mleté čierne korenie
- majorán
- soľ
- rasca
POSTUP
- Zemiaky si olúpeme a nakrájame na kocky a uvaríme do polomäkka v slanej vode.
- Huby si namočíme do vody aspoň pol hodiny vopred.
- Potom ich orestujeme na masle, zasypeme ich rascou a necháme ich chvíľu dusiť.
- Huby po 5 minútach zasypeme múkou, chvíľu restujeme, a potom podlejeme hrnčekom vody.
- Všetko poriadne premiešame, aby sa nám netvorili hrudky a pridáme zemiaky aj s vodou.
- Pridáme majorán, soľ a korenie.
- Povaríme ďalších 10 minút a dochutíme prelisovaným cesnakom.