Musíte mať v každej polievke aspoň kúsok mäsa? Prečo nie? Na inšpiráciu ponúkame túto zemiakovú polievku s údeným.
INGREDIENCIA
- 250 g údeného mäsa
- 3 väčšie zemiaky
- 3 mrkvy
- 2 petržlenu
- ¼ zeleru
- 4 strúčiky cesnaku
- lyžice majoránky
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice hladkej múky
- soľ
- korenie
- ligurček, petržlenová vňať na dochutenie
POSTUP
- Zemiaky, mrkva, zeler aj petržlen si nakrájame na kocky
- Všetko orestujeme na masle, potom podlejeme litrom a pol vody.
- Pridáme na kocky nakrájané údené mäso, majorán, soľ a korenie.
- Z masla a múky si urobíme zápražku, ku ktorej pomaly prilievame trochu vody z polievky.
- Miešame, aby sa neurobili hrudky, potom zmes zapravíme do polievky.
Všetko varíme do zmäknutia. - Ku koncu pridáme prelisovaný cesnak.
- Môžeme tiež dochutiť petržlenovou vňaťou a libečkom.