Šumava je krásne miesto s množstvom húb. K tomu patrí aj tento recept na zemiačiku.
INGREDIENCIA
- 300 g zemiakov
- 200 g čerstvých húb
- 1 cibuľa
- 1 lyžica masti
- 2 lyžice hladkej múky
- 5 hrnčekov vody
- drvená rasca
- majorán
- petržlenová vňať
- mletá sladká paprika
- mleté korenie
- soľ
POSTUP
- Cibuľu si nakrájame na kocky a osmažíme na masti.
- Huby si očistíme a nakrájame na plátky.
- Pridáme tiež huby, rascu a podusíme.
- Potom všetko zaprášime múkou a opražíme.
- Pridáme papriku, chvíľku necháme prejsť varom, a potom podlejeme vodou, pridáme korenie, soľ a majorán.
- Do horúcej vody potom pridáme olúpané a na kocky nakrájané zemiaky.
- Varíme do mäkka a nakoniec prípadne dochutíme.
- Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou.