Šumavská zemiaka z čerstvých húb

Šumavská zemiaka z čerstvých húb

Šumava je krásne miesto s množstvom húb. K tomu patrí aj tento recept na zemiačiku.

INGREDIENCIA

  • 300 g zemiakov
  • 200 g čerstvých húb
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica masti
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 5 hrnčekov vody
  • drvená rasca
  • majorán
  • petržlenová vňať
  • mletá sladká paprika
  • mleté korenie
  • soľ

POSTUP

  • Cibuľu si nakrájame na kocky a osmažíme na masti.
  • Huby si očistíme a nakrájame na plátky.
  • Pridáme tiež huby, rascu a podusíme.
  • Potom všetko zaprášime múkou a opražíme.
  • Pridáme papriku, chvíľku necháme prejsť varom, a potom podlejeme vodou, pridáme korenie, soľ a majorán.
  • Do horúcej vody potom pridáme olúpané a na kocky nakrájané zemiaky.
  • Varíme do mäkka a nakoniec prípadne dochutíme.
  • Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou.
Zemiaková polievka z čerstvých húb zo Šumavy.
receptykulinarium.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.