Pravé domáce langoše bez droždia

Pravé domáce langoše bez droždia

Vedeli ste, že si Maďari domáceho langoša pripravovali aj podľa tejto zemiakovej receptúry?

INGREDIENCIA

  • 4 ks zemiakov
  • soľ
  • 2 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky kyslej smotany
  • polohrubá múka
  • muškátový oriešok
  • korenie
  • olej na vyprážanie

Na podávanie:

  • kyslá smotana
  • cesnak
  • strúhaný syr

POSTUP

  • Zemiaky si v šupke uvaríme v osolenej vode.
  • Necháme ich vychladnúť, olúpeme ich a nastrúhame najemno.
  • Pridáme k nim soľ, korenie, trochu muškátového orieška, prelisovaný cesnak, kyslú smotanu a vajcia.
  • Premiešame a postupne dosypávame múku, aby nám vzniklo hutnejšie cesto.
  • Z cesta potom oddeľujeme kúsky a vyprážame ich ako placku na oleji z oboch strán.
  • Podávame potreté cesnakom, kyslou smotanou a posypané strúhaným syrom.
Zemiakové langoše na maďarský spôsob.
cookpad.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.