Stánkové langoše (slané aj sladké)

Stánkové langoše (slané aj sladké)

Pravé stánkové langoše sú krásne nasiaknuté olejom, sú chrumkavé a vonia na míle ďaleko. Aký variant máte najradšej?

INGREDIENCIA

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky cukru
  • 1 a ¼ lyžičky sušeného droždia
  • 1 hrnček vlažného mlieka
  • olej na vyprážanie

Na podávanie:

  • syr, kečup, cesnak, tatárka
  • nutella, marmeláda, mandľové lupienky, banán, maslo, skočica, práškový cukor

POSTUP

  • Do múky si urobíme jamku.
  • Do neho nalejeme mlieko a nasypeme droždie s cukrom.
  • Pridáme soľ a vypracujeme cesto.
  • Necháme kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou asi 45 minút.
  • Potom ho rozdelíme na štyri rovnako veľké kúsky a vyvaľkáme z nich placky.
  • Langoša vyprážame vo väčšom množstve rozpáleného tuku z oboch strán dozlatista.
  • Kečup si zmiešame s prelisovaným cesnakom.
  • Na langoš natrieme kečup a posypeme syrom.
  • Ak chceme, pridáme aj tatarku alebo kombinujeme sladké suroviny.
Výsledok receptu na langoš zo stánku.
funzine.hu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.