Pravé stánkové langoše sú krásne nasiaknuté olejom, sú chrumkavé a vonia na míle ďaleko. Aký variant máte najradšej?
INGREDIENCIA
- 2 hrnčeky hladkej múky
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky cukru
- 1 a ¼ lyžičky sušeného droždia
- 1 hrnček vlažného mlieka
- olej na vyprážanie
Na podávanie:
- syr, kečup, cesnak, tatárka
- nutella, marmeláda, mandľové lupienky, banán, maslo, skočica, práškový cukor
POSTUP
- Do múky si urobíme jamku.
- Do neho nalejeme mlieko a nasypeme droždie s cukrom.
- Pridáme soľ a vypracujeme cesto.
- Necháme kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou asi 45 minút.
- Potom ho rozdelíme na štyri rovnako veľké kúsky a vyvaľkáme z nich placky.
- Langoša vyprážame vo väčšom množstve rozpáleného tuku z oboch strán dozlatista.
- Kečup si zmiešame s prelisovaným cesnakom.
- Na langoš natrieme kečup a posypeme syrom.
- Ak chceme, pridáme aj tatarku alebo kombinujeme sladké suroviny.